София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Достойно представяне на Лудогорец на "Сан Сиро", малко не му достигна за хикс

Милан взе своето на контраатака, Борини пак наказа разградчани

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Лудогорец загуби с 0:1 като гост на Милан в реванш от елиминациите в 1/16-финалите на Лига Европа и отпада от борбата след 0:4 общ резултат. В първата среща италианците победиха с 3:0 и сега на свой терен заложиха на опита, като се възползваха от грешките на съперника. Лудогорец бе по-активният отбор, особено през втората част, но трудно стигаше до 100%-ови положения заради добре подредената италианска отбрана. В атака италианците залагаха на бързи контри, което им донесе успех.Срещата започна добре за Лудогорец и разградчани се отчетоха с удари на Марселиньо, Швиерчок и Терзиев, но без опасност за Антонио Донарума. Домакините отвърнаха с удар на Андре Силва в 12-ата минута - първи точен в срещата. "Росонерите" успяха да се възползват от грешка в отбраната на Лудогорец и Борини откри резултата след контраатака, разписвайки се и във втория мач с българския шампион. Последваха динамични минути до края на полувремето, в които Марселиньо на два пъти и Вандерсон бяха близо до гола, а Кутроне и Борини също бяха замесени в опасности пред вратата на Броун.
През втората част разградчани заиграха по-активно, а двата тима си размениха по една добра възможност в рамките на минута, като Марселиньо и Кутроне се разминаха с топката в близост до вратата. Лудогорец можеше да стигне до равенство между 57-ата и 63-ата минута, когато удар на Швиерчок бе спасен по невероятен начин от Донарума, а след него Натанаел стреля неточно, след като преодоля няколко бранители на "росонерите". До края на срещата липсваха реални голови положения, с което Милан взе своето и продължава напред с общ резултат 4:0 от двата двубоя с Лудогорец.