София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Дунав разби Славия с 5:3

Дъжд от попадения и в двете врати

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Дунав победи Славия с 5:3 на стадиона в квартал "Овча купел"! Двубоят бе част от група "Б" на втората осмица на Първа лига. Светослав Ковачев заби два гола за русенци, а по един добавиха Исмаил Иса, Илия Мунин и Драгуш Фирцулеску. За тима на Златомир Загорчич се разписаха Ради Кирилов на два пъти и Цветелин Чунчуков.
През първата част паднаха цели четири гола. Иса откри в 14-ата минута, след като Ковачев стреля, а кълбото бе избито от Стергиакис точно на крака на нападателя. В 26-ата минута Илия Мунин се извиси, за да засече центриране от ъглов удар на Красимир Станоев и направи 2:0.
От 41-ата минута до края на полувремето паднаха два гола. Ради Кирилов се разписва със страхотно воле, след като бе намерен на далечната греда от Славчо Шоколаров, но домакините се радваха само секунди. Още в следващата атака на Дунав Ковачев се разписва, след като Иса го намери на чиста позиция при бърза контраатака.
На почивката на входа на тунела босът на Славия Венци Стефанов доста остро се скара на Загорчич, а веднага след подновяването на играта "белите" върнаха един гол. Той бе дело на Чунчуков, който се разписа от дузпа.
Не минаха и две минути и преднината на Дунав бе възстановена. Ковачев се разписа след подаване на Исаевски.
В 61-ата минута падна и петото попадение за гостите. Бърза атака за Дунав завърши с диагонален удар на Драгош Фирцулеску, който се отбива в гредата преди да попадне в гредата.
В края на двубоя Ради Кирилов проби добре в наказателното поле на Дунав и вкара третия гол за домакините.
Славия е с 35 точки на второ място в групата, а Дунав е на трета позиция с 25 точки.