София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Еди Хърн: Искаме бой Джошуа - Уайлдър до края на годината, може и в САЩ

Искаме битка с Уайлдър до края на тази година и дори сме съгласни да я направим в САЩ. Нашият план е да се боксираме три пъти тази година – в края на август, а след това и в края на декември

6 годиниДруги 6 Телевизия Евроком

Промоутърът на шампиона на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) Еди Хърн заяви, че няма никакви притеснения да изпрати своя боксьор в САЩ за мегабитка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО).
Преди това обаче Джошуа ще трябва да спечели друга супербитка за обединяване на коланите с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) на 31-ви март в Кардиф, Уелс. А Уайлдър трябва успешно да защити титлата си срещу кубинецаЛуис Ортис (28-0, 24 КО) на 3 март в Бруклин, Ню Йорк.
"Искаме битка с Уайлдър до края на тази година и дори сме съгласни да я направим в САЩ. Нашият план е да се боксираме три пъти тази година – в края на август, а след това и в края на декември. Все пак бихме предпочели битката да бъде във Великобритания, но не сме притеснени, ако се наложи да бъде и в Америка", заяви Хърн.
Въпреки това, Хърн признава, че очаква много трудни преговори за постигане на финансово споразумение за битка с Уайлдър. В неотдавнашно интервю американецът заяви, че няма да се съгласи на по-малко от 50%-но разделение на приходите между двете страни. От друга страна Джошуа, който ще прибере между 65-70%  от приходите от срещата с Паркър, никога няма да се съгласи да раздели 50-50 с Уайлдър.
"Претенциите на Уайлдър ще направят преговорите трудни, тъй като ако седнете на масата с три колана вместо с един, тогава ще искате по-голямо парче от пая. На Уайлдър все пак му предстои истинска битка с Ортис и евентуална победа ще му придаде повече стойност ", добави Хърн.