София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЕМИЛ ВЕЛЕВ: ЛЕВСКИ ДА НАПУСНЕ А ГРУПА? ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

ТРЯБВА ДА СИ ИМА ДЕРБИ, ТВЪРДИ ТРЕНЬОРЪТ

8 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Емил Велев не вярва, че отборът на Левски може да напусне А група. Преди няколко дни председателят на УС на "сините" Николай Илиев заплаши, че това е реална възможност, ако от БФС допуснат ЦСКА да играе в елита на българския футбол.
"По-добре да има Левски и ЦСКА в един ешелон. Трябва да си има дерби. Кой взима решенията? Знаем, че е БФС. Щом са го взели това решение, значи нещата са законни. Според мен това за излизането на Левски от А група са пълни глупости. Аз съм за всичките силни отбори да играят в първенството. Кой как е приет и какво са направили, това вече е отделен въпрос. По тази логика трябва всичките отбори да напуснат, така ли? В това отношение мисля, че няма връзка едното с другото. Не мисля, че този ход с напускането на Левски може да бъде направен. Това е изключено. Щом го приказват, го имат като замисъл, но мисля, че това абсолютно никога не може да стане. Това е само за пред феновете според мен", сподели Емил Велев пред sportal.bg.
"Относно ЦСКА, този червеният цвят много не ме вълнува. Аз мисля, че трябва да има силно първенство, а за да стане това трябва да играят всички добри отбори в него. Как е съставен даден отбор - това изобщо не ме интересува, просто нещата трябва да са по правилата. Шампионатът трябва да е със силни отбори. Има държава, която решава тези неща. Футболен съюз, данъчни - всички тези организации предполагам са работили по този въпрос, така че ... Няма две мнения. Хубаво е, че ще има дерби", допълни Велев.
Той коментира и мачовете на Берое и Славия в Лига Европа:
"Радвам се за Славия, а Берое са трагични. Славистите с тези юноши, които се опитват да налагат, правят много правилен ход и се вижда, че са качествени", завърши Кокала.