София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Еспаньол победи Атлетико Мадрид  с 3:0

Автогол на Диего Годин (45) и две попадения на Борха Иглесиас(53 и 90 - дузпа) зарадваха феновете на “бяло-сините” в Барселона

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Еспаньол разби с 3:0 гостуващия Атлетико Мадрид в среща от 36-ия кръг на Ла Лига. Автогол на Диего Годин (45) и две попадения на Борха Иглесиас(53 и 90 - дузпа) зарадваха феновете на “бяло-сините” в Барселона. Момчетата на Диего Симеоне се нуждаят от точка, за да узаконят второто си място в класирането. Любопитното е, че това трета загуба за Атлети от Еспаньол в последните им четири сблъсъка.
Срещата започна с шанс пред Алваро Мората. В третата минута той открадна топката от Марио Ермосо, но очи в очи с вратаря загуби битката с Диего Лопес. В 13-ата вратарят на “папагалчетата” направи фрапантна грешка, допускайки топката зад гърба си. Коке обаче не успя да се възползва от малък ъгъл. В края на полувремето Адриа Педроса нахлу на скорост отляво и центрира по земя. Диего Годин не се ориентира и в опит да изчисти отклони с крак в мрежата си - 1:0.
В 48-ата Филипе Луиш центрира отляво, но нито Мората, нито Антоан Гризман успя да засече. В 53-тата Родри сгреши, Оскар Мелендо подаде прецизно към Борха Иглесиас, който изчака правилния момент за удар и се разписа за 2:0. В 66-ата Ян Облак се намеси впечатляващо след шут на Сержи Дардер. В 89-ата Хуанфран избута в гръб Хавиер Пуадо - дузпа. Иглесиас реализира по безапелационен начин за класическа преднина.