Гледай
на живо

Ето колко получават съдиите в Серия "А"

Имайки предвид сериозното психическо напрежение, на което са подложени футболните съдии, можем само да си задаваме въпроса дали си заслужава да се отдадеш на тази професия

Ето колко получават съдиите в Серия

Със сигурност не е лесно да бъдеш футболен съдия. Една несъзнателна грешка може да доведе до сериозни последствия, а няколко грешки и то една след друга - до нападки и полемики. Имайки предвид сериозното психическо напрежение, на което са подложени футболните съдии, можем само да си задаваме въпроса дали си заслужава да се отдадеш на тази професия. Определено да! Corriere dello Sport публикува хонорарите на футболните съдии в Италия и даде повече яснота колко получават Джанлука Роки и Даниеле Орсато от нарядите си в Серия “А” и Купата на Италия. Главните съдии с наряди за мачове от елита на италианския футбол получават по 3.800 хил. евро, докато техните асистенти получават по 1.000 евро. Четвъртият съдия пък прибира по 500 евро.
Въвеждането на ВАР в италианския футбол наложи плащането на допълнителни хонорари за съдиите пред малкия екран. Главният човек, който следи за грешки в стаичката с мониторите, получава по 1.500 хил. евро, а неговите асистенти - 700 евро. Доста по-малко пари получават съдиите с наряди за мачовете от Купата на Италия. 1.000 евро е хонорарът на един съдия за мачовете от началните кръгове, 1.500 за 1/4-финалите, 2.500 евро за 1/2-финалите и 3.800 евро за големия финал. Главният съдия на финала за Суперкупата на Италия прибира 3.800 евро.

Етикети: Серия "А"