София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Етър победи Локомотив (Пловдив)  с 2:0

"Виолетовите" взеха трите точки от "смърфовете" в снега на стадион "Ивайло"

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Етър спечели с 2:0 домакинството си на Локомотив (Пловдив) от 23-ия кръг на Първа лига и е все по-близо до така жадуваното класиране в първата шестица. Футболистите на Красимир Балъков в пореден мач играха успешно, като днес зарадваха феновете си с победа над "смърфовете".
Резултатът бе открит в 26-ата минута от Велко Батрович, а в 71-ата точен беше и Даниел Младенов, разписал се с глава за 2:0.
След победата Етър събра 36 точки и е само на една зад шестия Черно море, който вчера надви с 1:0 Лудогорец. В следващата си среща момчетата на Красимир Балъков гостуват на Витоша (Бистрица) - на 3 март от 12:30 часа.
В същото време Локомотив (Пловдив) не успя да постигне победа в трети пореден мач и окончателно стана ясно, че няма шанс да попадне в Топ 6. Припомняме, че до разделението на първа шестица и втора осмица остават само още три кръга. "Смърфовете" в момента са на десетото място в класирането с 26 точки.