София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фенербахче поебди Спартак (Търнава) с 2:0

До края на двубоя гостите от Словакия не застрашиха вратата на именития си противник и така отборът на Филип Коку се поздрави с трите точки

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Фенербахче постигна важен домакински успех с 2:0 на Спартак (Търнава). Турският тим измести словашкия си опонент от второто място в Група D, а за това спомогнаха двете попадения на Ислам Слимани в 52-ата и 68-ата минути.
Точно Слимани в 20-ата минута засече с глава добро центриране на Майкъл Фрей, но изстрелът му бе париран от страна на стража на гостите. Отборът на Спартак (Търнава) отговори със слаб удар на Андрей Кадлец, който излезе доста встрани от вратата на Харун Текин. По-добрите действия на отбора на Фенербахче продължиха и в следващите минути, но удари на Слимани, Андре Аю и Елиф Елмас така и не намираха очертанията на вратата зад Мартин Чюди.
През второто полувреме възпитаниците на Филип Коку тръгнаха още по-смело в атака и щурмът им бе възнаграден с гол на Ислам Слимани в 52-ата минута. Футболистът на Фенербахче се възползва от груба грешка на стража Мартин Чюди, който изби топката при центриране право на крака на Слимани. В 57-ата минута Хасан Али Калдирим принуди Чюди да се намесва. В 68-ата минута Фенербахче достигна до втори гол и отново в прегръдките на своите съотборници попадна Ислам Слимани.
Нападателят на турския тим засече по блестящ начин центрирана топка от лявото крило, с което и подпечата успеха на Фенербахче в днешната среща. До края на двубоя гостите от Словакия не застрашиха вратата на именития си противник и така отборът на Филип Коку се поздрави с трите точки.