София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ РЕШИХА: ДАВАТ НОВАТА А ГРУПА НА ФИФА И УЕФА

СИНИТЕ ГОТВЯТ ЖАЛБА ДО ФИФА И УЕФА

8 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Тръст "Синя България" подготвя жалба до ФИФА и УЕФА за новата Първа професионална футболна лига в България. Това беше решено на заседание на Управителния съвет на сдружението на привърженици на Левски, което разгледа четири точки: 

1. Предприемане на мерки, спрямо незаконно създадената нова футболна лига
2. Избор на заместник председатели
3. График на пътуванията на УС
4. Правилник за работа на УС

"По точка първа, гост на заседанието беше адвокат Момчил Лазаров, който изложи възможностите на сдружението към момента. Беше решено г-н Лазаров да представлява сдружението и да изготви жалба, чрез която да бъдат алармирани ФИФА и УЕФА за явното погазване на законите при създаването на новата футболна лига.

По точка втора, Димитър Костадинов и Антони Джамбазов бяха избрани за заместник-председатели на тръст "Синя България".

По точка трета, беше решено да се проведе Управителен съвет на "Синя България" съвместно с всички регионалния координатори на сдружението. Заседанието ще се проведе на 21.07.2016 година преди домакинският мач с Марибор.

По точка четвърта, Тодор Тодоров е изготвил правилник, който ще бъде разгледан до следващото редовно заседание на УС и приет", се казва в официално съобщение на Тръст "Синя България".

От сдружението също така изнесоха информация от вчерашния извънреден Управителен съвет на ПФК Левски. 

"На 06.07.2016 година. беше проведено извънредно заседание на УС на ПФК Левски, участие от тръст "Синя България" взеха председателят Илия Козарев и членът на УС на "Синя България" Петър Ганев.
Заседанието беше с дневен ред от една точка Ц разглеждане на бюджета на клуба за следващата година. Най-Важното, което трябва да се отбележи, е, че получихме категоричен отговор от страна на "Виваком", че до края на месец юли ще започнат вноските по увеличението на капитала на ПФК Левски АД, а в срок от една година ще бъде внесена пълната сума. По този начин "Виваком" ще стане акционерът с най-голям дял в клуба, така ще бъде осигурен и бюджета за следващия спортно-Състезателен сезон.

Бюджета беше приет единодушно, без възражения", се казва още в съобщението.