София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фетел най-бърз в първата тренировка в Китай

Хамилтън втори, следван от Леклер и Верстапен

5 годиниМоторни 2 Телевизия Евроком

Себастиан Фетел оглави първата свободна тренировка преди Гран при на Китай. В петъчната сутрин Ферари бяха по-бързи от Мерцедес и то с гумите медиум: Люис Хамилтън записа най-добрата си обиколка с по-меките смеси, но въпреки това остана на две десети зад пилота на Скудерия. Трети остана Шарл Леклер, който имаше почти равно темпо с петкратния световен шампион, но също беше с по-твърди гуми.
Четвърти се нареди Макс Верстапен с изоставане от половин секунда от лидера, но по-бърз от другия Мерцедес на Валтери Ботас, който остана пети. Съотборникът на Макс Пиер Гасли отново беше далече от неговото темпо и остана седми с повече от секунда от времето на холандеца. Гасли също така получи наказание за превишаване на скоростта в питлейна.
Даниел Рикардо изглежда най-после беше намерил добра скорост с Рено и записа шесто време – най-добро за тимовете в средата на колоната. Съотборникът му Нико Хюлкенберг беше по-бавен този път и се нареди едва 12-и.
Даниил Квят беше осми с Торо Росо, като резултатът му беше много близък до този на Гасли. Топ 10 затвориха Ланс Строл с Рейсинг Пойнт и Ромен Грожан с Хаас.
Като цяло сесията беше спокойна, без прекъсвания и инциденти. Проблеми, обаче, имаха Алфа Ромео и Макларън. Кими Райконен нямаше темпо и остана едва 15-и, а съотборникът му Джовинаци не успя да запише време заради проблем с двигателя. Макларън също не бяха бързи и се наредиха съответно 13-и и 16-и, като новакът Ландо Норис беше по-бърз от Карлос Сайнц. Уилямс продължиха да са на опашката.