София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Фиорентина и Аталанта не се победиха в трилър

Любопитното е, че в неделя двата тима ще имат генерална репетиция за двубоя, тъй като играят в Бергамо в двубой от шампионата

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Фиорентина и Аталанта не се победиха във втория полуфинал на турнира за Купата на Италия, като завършиха зрелищно 3:3 на “Артемио Франки” и оставиха всичко за реванша в Бергамо. В първия полуфинал снощи Лацио и Милан също не успяха да се победят - 0:0 на “Олимпико” и оставиха развръзката за реванша в Милано.
Двубоят във Флоренция беше много емоционален, като феновете не "виолетовите" почетоха годишнинага от смъртта на бившия капитан на тима Давиде Астори. Мачът започна с по-активна игра на домакините, като Луис Муриел отправи първия удар, макар и неточен, в мача. Отговорът на гостите не закъсня и в 10-ата минута Дуван Запата от Аталанта стреля, но топката мина встрани край дясната греда. Така се стигна до 16-ата минута, когато аржентинецът Алехандро Гомес откри с удар с десния крак след аситенция на Йосип Иличич. Само две минути по-късно Иличич отново време в ролята на асистент, като този път се разписа Марио Пашалич. Домакините бързо се отърсиха от шока и намалиха в 33-ата минута чрез Федерико Киеза.
Изравнителното попадение също не закъсня. В 36-ата минута Марко Бенаси прати в екстаз трибуните за 2:2 след асистенция на Луис Муриел. След почивката активната игра продължи, като отново Аталанта излезе напред в резултата. В 58-ата минута след изпълнение на ъглов удар Мартен де Роон с удар извън наказателното поле успя зрелищно да преодолее стража на Фиорентина, който преди това беше боксирал топката.
“Виолетовите” не се предадоха, докато гостите се опитваха да опазят резултат. В 79-ата минута Луис Муриел с удар отблизо след подаване на Киеза успя да изравни. Гостите удържаха натиска на домакините и така си осигуриха един добър резултат за реванша. Любопитното е, че в неделя двата тима ще имат генерална репетиция за двубоя, тъй като играят в Бергамо в двубой от шампионата.