София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фиорентина и Сампдория направиха зрелищно равенство

С човек по-малко Фиорентина измъкна точка от Сампдория в добавеното време

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Фиорентина направи драматично домакинско 3:3 със Сампдория в мач от 20 кръг на Серия „А“. Срещата протече с обрати в резултата, а „виолетовите“ завършиха с човек по-малко и стигнаха до точката в добавеното време.
Луис Муриел вкара два гола за домакините в 34-ата и 70-ата минута, а между попаденията му Гастон Рамирес изравни за „моряците“ точно преди почивката. В 39-ата минута Едмилсон Фернандес остави Фиорентина с човек по-малко, след като получи втори жълт картон.
С човек повече и пасив в резултата при 1:2 Сампдория успя да обърне. Бившият италиански национал Фабио Куалярела вкара два гола в 81-ата (дузпа) и 85-ата минути.
Така 35-годишният ветеран се разписа в десет поредни мача от Серия „А“. В италианския елит такава поредица не се беше случвала от 25 години, когато през октомври 1994 година легендарният Габриел Батистута се разписа в 11-и последователен двубой на Фиорентина.
В днешния двубой „виолеторите“ стигнаха по равенството с гол Херман Пецела във втората минута на добавеното време.
Така Сампдория събра 30 точки и заема осмо място в класирането на Серия „А“, а Фиорентина на две позиции по-назад с три пункта по-малко.
В другия мач борещият се за оцеляване Болоня направи 1:1 като гост на СПАЛ, след като поведе в 24-ата минута с гол на Родриго Паласио. Ясмин Куртич изравни за домакините в 64-ата, като пет минути преди това попадение на тима беше отменено след намесата на ВАР.
Болоня се намира на 18-о място в Серия „“ с 14 точки, на две от зоната на спасението. СПАЛ е 16-и с 18 пункта. И двата отбора са в отчайващи серии. Болоня няма победа вече 13 мача, а СПАЛ е без успех в последните си 11 срещи.