София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фиорентина разби Рома с 7:1

"Виолоетовите" чакат Юве или Аталанта на полуфинал

5 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

 Фиорентина нанесе унизително поражение на Рома със 7:1 на "Артемио Франки" във Флоренция в мача между двата тима от 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия. Федерико Киеза (7, 18, 74) направи хеттрик за Фиорентина, два гола отбеляза резервата Джовани Симеоне (79, 89), а по едно попадение добавиха Луис Муриел (33) и Марко Бенаси (66). Александър Коларовпък реализира попадението за гостите в 28-ата минута. Така "виолетовите" вече чакат съперника си на полуфиналите, който ще бъде определен тази вечер в мача между Аталанта и Ювентус в Бергамо.
Кевин Миралас, Луис Муриел и Федерико Киеза бяха тримата играчи в атака за "виолетовите", а за "вълците" от Рим в предни позиции излязоха Хавиер Пасторе, Николо Дзаниоло, Стефан Ел Шаарауи и Патрик Шик.
Още в 7-ата минута Федерико Киеза даде аванс на Фиорентина в резултата с прецизен удар в долния ляв ъгъл на Робин Олсен от близко разстояние след подаване отляво на Кевин Миралас. В 11-ата минута Браян Кристанте уцели греда с глава и Рома не можа да изравни резултата.В 18-ата минута резултатът стана 2:0. Киеза бе изведен отчи в очи с Олсен и технично го преодоля, а асистенцията отново бе на Миралас.В 28-ата минута Александър Коларов върна Рома в мача. Сръбският ляв бек получи топката от Стефан Ел Шаарауи в половината на Фиорентина и с удар извън наказателното поле опъна мрежата зад Албан Лафонт.В 33-ата минута Луис Муриел направи резултата 3:1. Кристиано Бираги проби отляво и попаде на свободния в наказателното поле на столичани Муриел, който изпрати топката във вратата.Рома търсеше гол, с който да запази шансовете си за победа в мача и Николо Дзаниоло бе близо до попадение, но удар му с глава на 19-годишния талант бе спасен от Лафонт. В 66-ата минута пък Марко Бенаси окончателно сложи край на интригата с гол за 4:1. Той бе оставен сам в наказателното поле от бранителите на Рома и с удар по земя реализира.В 73-ата минута появилият се на почивката като резерва в игра за “вълците” Един Джеко получи червен картон от рефера. Босненският нападател бе отстранен от игра за невъздържано поведение и реплики към съдията.Минута по-късно агонията на гостите стана още по-голяма, тъй като Киеза оформи своя хеттрик. След центриране отляво Киеза с лекота се измъкна от безобразната в този мач отбрана на Рома и с шут отблизо опъна мрежата зад безпомощния Олсен.Но и това не беше всичко, защото в 79-ата минута ситуацията стана съвсем унизителна за водения от Еузебио Ди Франческо тим. Появилият се преди малко на игрището Джовани Симеоне получи топката в наказателното поле в центъра на отбраната на гостите и спокойно изпрати кълбото във вратата - 6:1.Минута преди края Симеоне отново се измъкна от защитата на Рома и отбеляза седмия гол за Фиорентина, който за щастие на Рома бе и последен в двубоя. Реферът не даде никакво продължение и спести още по-катастрофален резултат на “вълците”, а столът на Ди Франческо се клати по-сериозно от когато и да било.