Гледай
на живо

Фюри победи Пианета в скучен мач, изправи се лице в лице с Уайлдър на ринга

Това бе вторият двубой на Фюри след завръщането му в професионалния бокс, след като предишният приключи изключително бързо и бе крайно едностранен срещу Сефер Сефери

Фюри победи Пианета в скучен мач, изправи се лице в лице с Уайлдър на ринга

Бившият световен шампион Тайсън Фюри (вече 27-0, 19 КО) спечели комфортно в Белфаст срещу италианеца Франческо Пианета (вече 35-5-1, 21 КО) в генерална репетиция преди дългоочаквания си и очертаващ се следващ дуел срещу първенеца в тежка категория на Световния боксов съвет - Дионтей Уайлдър. Това бе вторият двубой на Фюри след завръщането му в професионалния бокс, след като предишният приключи изключително бързо и бе крайно едностранен срещу Сефер Сефери.Битката с Пианета бе толкова скучна на феновете в залата в столицата на Северна Ирландия, че те освиркаха и двамата след края на последния десети рунд. Победата на Фюри бе категорична, като той получи гласа на съдията (срещата бе точкувана от само един, а не трима съдии край ринга, както е обикновено) за всички рундове - 100:90.
Пианета не създаде никакви проблеми на Фюри, с изключение на първия рунд, когато бе подканен от самия британец да го притисне край въжетата. Въпреки че не нанесе кой знае колко мощни крошета, Фюри контролираше дистанцията, темпото, разположението на двамата на ринга и респектираше с правите си удари, като често сменяше гарда.
Веднага след обявяването на резултатите, на ринга се покачи и световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър, който попита Фюри дали е готов за битката им. От размяната на реплики стана ясно, че всичко ще бъде обявено следващата седмица официално, но двамата са се разбрали за мач помежду им. "Ти (обръща се към Уайлдър) искаше да се биеш с един ш*баняк, но видяхме всички как приключи това. Всичко е много просто - от неговия екип ми се обадиха, пратиха ми контракт, аз казах "да" и това е. Следващата ми задача е да те нокаутирам", обяви Фюри.
"Имал си пояси преди, но не си имал пояса на WBC, така че трябва да ми се извиниш, защото ще те нокаутирам. Беше невероятно тук в Белфаст, благодаря на всички за посрещането, но с Тайсън Фюри няма да се бием в Белфаст, ако искате да ме видите отново, ще трябва да дойдете на друго място", каза пък Уайлдър.
ПЪРВИ РУНД
Фюри започна по същия начин, както и предишния си двубой - той изпадна в защита и подкани съперника си да го засипва с удари, като имитираше Мохамед Али в ъгъла на ринга и се пазеше със свален гард, използвайки единствено ескиважи. Пианета обаче така и не нанесе чисто кроше или прав, а Фюри го респектира с няколко бързо изпълнени комбинации от леви и десни крошета. Първият рунд обаче по-скоро мина под диктовката на Пианета, колкото и това да бе желано от Фюри - все пак италианецът с германски паспорт бе по-агресивният от двамата, макар да не можеше да се похвали със значимо попадение.
ВТОРИ РУНД
Фюри отново си тренираше защитата във втория рунд, но бе видно, че рефлексите му не са на най-високото възможно ниво. Пианета отново бе притиснал опонента си до въжетата в първата половина от частта, а после стоя в средата, отново окуражавайки мъжа срещу себе си да го атакува и отбягвайки атаките му. Все още обаче любимецът на публиката не бе предложил някаква вълнуваща комбинация в офанзива, но вече контролираше темпото на битката.
ТРЕТИ РУНД
Фюри отново залагаше не толкова на силата в ударите си, колкото се стремеше да докосва противника и да го поддържа зает, но пък Пианета не сваляше гарда и не се притесняваше да притиска британеца в ъгъла, нито пък да влиза в клинчове. Фюри пак не направи нищо запомнящо се откъм попадения, но провеждаше двубоя по свой вкус и постоянно определяше разположението на двамата на ринга.
ЧЕТВЪРТИ РУНД
Фюри направи първата си истински добра комбинация - десен прав и ляво кроше, с което леко разклати Пианета, а след това продължи да разчита на добра работа с краката. Той започна да залага и на удари в тялото, а Пианета ставаше все по-пасивен, макар да не бе подлаган на канонада. Четвъртият рунд отиде по-отчетливо на сметката на Фюри, защото този път единствено той се опитваше да нарани по някакъв начин опонента си.
ПЕТИ РУНД
Фюри продължи с обикалянето между Пианета и контролирането на дистанцията и положението на двамата на ринга, като отвреме навреме ползваше дясната си ръка, за да го тормози. Пианета изобщо не ползваше ръцете си в първите две минути от рунда, докато британецът записа на сметката си ъперкът и няколко леви прави.
ШЕСТИ РУНД
Фюри прикова съперника си до въжетата от самото начало на шестия рунд и вече почна да ползва десни и леви крошета в тялото, докато Пианета единствено можеше да пази главата си. Фюри очевидно бе по-класният от двамата и при къса дистанция, а единственият шанс на италианеца бе да търси клинчове. Британецът най-вероятно държеше да запише колкото може повече рундове на сметката си, за да се подготви в състезателна обстановка за по-сериозно препятствие като Дионтей Уайлдър.
СЕДМИ РУНД
Както е правил много пъти в миналото, Фюри смени гарда и започна да ползва “обратен” за около минута, като изобщо не нанасяше удари, а само проверяваше дали съперникът му може да му създаде проблеми, но отговорът на това бе “не”. Най-доброто попадение на Фюри в рунда бе под пояса, което съдията на стола отчете, но Пианета се нуждаеше от няколко секунди да се съвземе. Иначе Фюри изглеждаше далеч по-свежият и подвижният от двамата, като в последната минута зрителите вече започнаха да подвикват на Тайсън да бъде по-активен, но в този рунд нямаше впечатляващи крошета.
ОСМИ РУНД
Пианета още от самото начало на осмата част се залепи за въжетата, но силните крошета на Фюри не бяха пласирани чисто. Двамата се преместиха в центъра, като англичанинът продължаваше да бъде изчакващ и просто отвреме навреме ползваше левия си прав. Минута преди края Пианета отново се оттегли към въжетата, но вече бе получил няколко попадения в тялото. Фюри отново смени гарда в последните секунди и отмерваше дистанция с десни прави, за да прибере и този рунд на сметката си, макар без да блести особено.
ДЕВЕТИ РУНД
Девети рунд протече по идентичен начин, като Фюри го проведе изцяло с обратен гард, отново сваляйки ръцете си ниско, но без да изпада в беда, а в същото време отправи няколко успешни десни прави в тялото на Пианета, както и един десен ъперкът.
ДЕСЕТИ РУНД
Италианецът така и не премина в някаква по-сериозна атака дори в последния десети рунд, което разреши на Фюри да продължи да го подканя, да го цели в тялото с комбинации крошета и да се движи около него. Попаденията на Фюри отново бяха малко, но все пак повече от тези на Пианета, за да спечели комфортно двубоя. Зрителите бурно освиркаха и двамата боксьори след края на “представлението”.