София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фонсека: Чака ни много труден мач, Рома играе силно като домакин

Фонсека не подценява Рома

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Старши треньорът на Шахтьор (Донецк) Пауло Фонсека очаква много труден мач срещу Рома на "Олимпико" в утрешния реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Украинците имат аванс от 2:1 от първия мач.

"Чака ни много труден мач, защото Рома е в много добра форма напоследък с пет победи в последните си шест мача в италианското първенство. На "Олимпико" те не допуснаха гол срещу Челси и Атлетико Мадрид в груповата фаза на Шампионската лига. Трудно е да посоча един или двама най-опасни играчи на съперника, защото Рома разполага с много силни футболисти", каза Фонсека. 

"Не мисля, че те ще направят някакви радикални промени в стила си, ще ни пресират от първата минута и ще се опитат да ни притискат. Трябва да бъдем много солидни в защита, за да издържим. Мисля, че Шахтьор е готов да покаже своята игра. Ако не успеем да го направим, Рома ще ни елиминира. Мисля, че сме в добра форма. Готови сме физически и психически. Имаме някои проблеми с контузии, но не смятам, че те ще ни се отразят", допълни той.