Гледай
на живо

Футболни легенди и още стотици си взеха последно сбогом с Иван Вуцов

Дa го изпратим с аплодисменти, каза спортният министър Красен Кралев

Футболни легенди и още стотици си взеха последно сбогом с Иван Вуцов

Редица футболни легенди си взеха последно сбогом с Иван Вуцов. Една от най-големите фигури в историята на българския футбол починалия на 79 години в петък. Траурната церемония се състоя днес на Националния стадион "Васил Левски". Едни от първите, които се сбогуваха с Вуцов, бяха президентът на БФС Борислав Михайлов и Емил Костадинов. Още редица футболни легенди пристигнаха на поклонението.
"Ако не беше той, нямаше да съм това, което съм в момента. Той беше третият ми баща. Тежко е, гадно е, но имам само хубави спомени", каза с тъга Божидар Искренов - Гибона, който преди дни се завърна от САЩ.
"Той беше човекът, който видя едно момче на "Герена" с дълга коса, подаде му ръка, видя нещо в него и съм му много благодарен. Даде ми шанс, който на много малко хора се дава. Вуцов ме научи на много неща. Да, беше много строг, но се е старал и е искал все повече и повече от мен", добави Искренов.
"Дa изпратим с аплодисменти г-н Вуцов, защото беше наистина голяма фигура в българския футбол. Имах щастието да работя с него 9 години, докато бях президент на Черно море. Наистина изключително мощен човек, който управляваше българския футбол по време на най-тежките му години, знаете какви времена бяха. Той носи огромна роля за това да балансира през онези години така нещата, за да оцелеят клубовете, да се запазят и школите. Голяма личност, постигнала много успехи", каза спортният министър Красен Кралев.
"Аз съм много близък и със семейството му. С Велислав сме работили заедно. Иван Вуцов заслужава много голямо уважение и почит. Помогнал е на много хора в спорта", добави Кралев.Последно сбогом с Иван Вуцов си взе голяма част от родния футболен елит. Сред тях бяха президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор на централата Антон Попов и членът на Изпълкома Емил Костадинов, Сашо Костов, Кирил Ивков, Георги Цветков, Наско Сираков, Бончо Генчев, Ивайло Йорданов, Валентин Михов, Павел Колев, Даниел Боримиров, Тодор Батков, Димитър Пенев и други.

Етикети: Иван Вуцов