София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гарет Саутгейт обясни защо не повика Рууни

„Вратата за Уейн Рууни не е затворена” – каза той

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт аргументира решението си да не повика капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни за мачовете срещу Шотландия и Франция.

Футболистът на Юнайтед, който наскоро вдигна отличието от Лига Европа отново не попадна сред избраниците в селекцията на „Трите лъва”, но това е обяснимо предвид славата му форма. Юношата на Евертън дори загуби титулярното си място на „Олд Трафорд”.

"Имаме просто много добри играчи, които в момента играят изключително силно на неговата позиция към днешна дата и поради тази причина реших да не го повикам" – каза Саутгейт, цитиран от "Скай Спортс".

"Той наистина изигра няколко силни мача с екипа на Юнайтед, но просто другите футболисти ще ми свършат по-добра работа. Това обаче не значи, че вратата на Уейн за националния отбор е затворена, напротив" – добави той.

"Виждате, че викам играчите според представянето им. Един Джърмейн Дефоу е на 34 години, но играе страхотно и е в националния отбор. Никога не трябва да бъде отписван футболист като Уейн и аз съм убеден, че през следващия сезон той ще покаже най-доброто от себе си" – завърши селекционерът на Англия.