София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

 Гатузо преподписа с Милан

Наставникът на "росонерите" ще продължи работата си в тима до 2021-ва година, като ще получава по 2 млн. евро на сезон.

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо и клубното ръководство са постигнали споразумение за продължаването на договора на специалиста. Наставникът на "росонерите" ще продължи работата си в тима до 2021-ва година, като ще получава по 2 млн. евро на сезон.
“Благодарен съм за дадената възможност. Без Марко Фасоне и Масимилиано Мирабели нямаше да бъда тук. Бе ми дадена тази възможност и съм щастлив да бъда треньор на толкова голям клуб като Милан. Благодаря на моите футболисти и колеги и благодаря за доверието. Надявам се, че ще върнем Милан на върха съвсем скоро”, каза радостният Гатузо.Специалистът изведе "росонерите" на финал срещу Ювентус за Купата на Италия, който ще играе на 9 май.
Освен това световният шампион от 2006 година записа серия от 13 поредни мача без поражение начело на отбора, който въпреки това изостава на осем точки от четвъртото място в Серия "А".