София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гонзо: Херо е лъжец

Спортният директор на Левски Георги Иванов върна топката в полето на Димитър Димитров.

9 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Георги Иванов нападна остро Димитров и каза, че той е лъжец.

Спортният директор на „сините“ не спести думите си по темата „Димитър Димитров" преди мача между Левски и Левски София-Запад в залата в Сливница. Пред „7 дни спорт“ Иванов обясни, че е предложил няколко пъти на Димитър Димитров да остане в София, за да гледа отбора отблизо. Освен това бургазлията е бил в Холандия на разноски на клуба да гледа играчи, но не е представил списък с набелязани.

Ето и цялото интервю на Гонзо пред „7 дни спорт“:

Г-н Иванов, защо Димитър Димитров отказа на Левски?
- Първо, аз съм много обиден и огорчен от това, което направи Димитър Димитров. Причините са лични, защото в крайна сметка в тези 5 или 6 месеца аз съм се срещал няколко пъти с него и дори на последната такава среща, която имахме, той не дойде. На следващия ден даде пресконференция, на която засегна доста теми. По някакъв начин той е бил в течение на нещата, неслучайно аз съм го канил няколко пъти през сезона той да бъде треньор. Октомври месец му предложих апартамент, който Левски да плати и той да бъде съпричастен в процесите, които отборът извършва, да работим по всички въпроси, но това така и не се случи. Смятам, че е некоректно и грозно това, което той направи на тази пресконференция. Нямаше да му отговоря, но в крайна сметка аз съм спортен директор на Левски. В този един час, в който даде пресконференцията, той атакуваше изцяло мен. В крайна сметка, щом Димитров не е станал треньор, значи така е трябвало да бъде.

Димитър Димитров ви атакува за селекцията, как ще коментирате?
- В смисъл какво точно?

Че той трябвало да направи селекцията, пък вие вече сте били готов с нея. Едва ли не при свършен факт сте го поставили.
- Първото нещо, което е, Димитър Димитров октомври месец замина на разноски на Левски в Холандия, за да гледа футболисти. След като се върна от Холандия, не е представил абсолютно никакъв списък с играчи, с които аз да влизам в преговори. В крайна сметка той трябва да разбере, че той е треньор в отбора и не може да преговаря с играчите. Това е работа на спортния директор. Явно се е объркал нещо и мисли, че длъжността му е друга. Това е, което имам да кажа за него. Не смятам, че трябва да влизам много в полемики. Това ще е последният разговор, в който ще си говоря с вас за Димитър Димитров. Смятам, че когато човек има достойнство, и апелът на собственика да запазя достойнството на Димитър Димитров, аз ще го направя. Смятам, че достойнството му е много под съмнение.

Малко странно той каза, че едва ли не през медиите научава какви планове имате вие. Не се ли виждахте, нямахте ли комуникация помежду си?
- Най-малкото аз съм бил три пъти в Бургас да се срещам с него. Отделно съм имал още няколко срещи, които са били в Пловдив, във Варна. Как да нямаме комуникация, като преди мача във Варна се виждахме, говорихме, дори и след това имахме среща в понеделник. Така че той няма как да обяснява, че не е в час с процесите, които се случват в клуба, след като Петър Колев, който беше помощник-треньор на него, стана такъв и на мен. През тези 5 месеца той е бил постоянно информиран и знае какво се случва в клуба и всички процеси. В крайна сметка аз съм спортен директор и няма защо да му обяснявам на Димитър Димитров какво се случва в клуба. Ако той искаше, щеше да бъде октомври месец на „Герена“, за да следи всички процеси, които се случват, да се запознае най-вече с качествата на играчите, а не по телевизията да гледа мачовете на Левски и да казва кои трябва да останат и кои да си ходят.

Вярно ли е, че сте му казали, че искате да си тръгнете от клуба?
- Както гледате, сега съм пред вас. Вярно, сега в Левски са трудни времена. Но в крайна сметка работя, трудя се през цялото това време, през тези 6 месеца, като съм бил с идеята, че той ще дойде в клуба. Трябвало е по някакъв начин да стабилизираме клуба и той, като дойде, да има основа, на която да работи и да развива по някакъв начин тима. Не смятам за нужно да влизам повече в полемика с него.

По-скоро изяснявате нещата. Защо на 17 декември не сте се видели с Димитър Димитров, а той е имал среща само с Тодор Батков?
- Имахме среща с Димитър Димитров в 14:30 часа. Той дори не ми се обади по телефона да ми каже, че няма да дойде. Разбрах в 15:50 часа от собственика, че той е отказал.

Тези неща, че не сте му вдигали телефона…
- Такова нещо няма. Ако това нещо го е казал, значи е голям лъжец. Благодаря ви. (В този момент Георги Иванов се ядоса и тръгна към съблекалнята. Помолен да се върне, той застана пред репортерите за последен въпрос.)

Говори се, че Стойчо Стоев е новият треньор на Левски.
- Преговарям с няколко треньора, така че ще разберете, когато дойде времето. Когато всичките преговори са финализирани, ще разберете кой ще бъде треньор на Левски.

Българин или чужденец?
- И българи, и чужденци.