София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Готвят мач на Пулев през ноември, Кобрата готов да се бие с Руис дори на Тимбукту

Новината разкри президентът на Epic Sports Джон Вирт, който се грижи за правата на Кобрата

5 годиниДруги 9 Телевизия Евроком

Кубрат Пулев планира следващият му мач да е през ноември, но за момента не е ясно срещу кого и къде ще се бие. Новината разкри президентът на Epic Sports Джон Вирт, който се грижи за правата на Кобрата.Пулев е официален претендент за титлата на IBF и чака победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да се бори с него за шампионския пояс на организацията. Двамата обаче още не могат да постигнат конкретна договорка и тази неяснота обърква плановете и на българския боксьор.По този повод от IBF издадоха заповед за задължителен двубой между Пулев и победителя от Руис-Джошуа, като срещата трябва да се проведе до 31 май 2020 г."Знаете, че IBF издаде заповед за задължителен мач между Пулев и победителя от Руис-Джошуа. Ще искаме сега тя да бъде потвърдена писмено пред нас. Те трябва да ни дадат разяснения и гаранции дали победителят е задължен за среща с Пулев, да подпише договор, че няма да търси други битки междувременно, да не търси специални изключения за защита на други титли, както и да не се позовава на обединителни двубои за всички колани. Т.е., да сме сигурни, че следващият мач гарантирано ще е Пулев срещу победителя от тази битка.
Искаме и краен срок, в който Руис и Джошуа трябва да се съгласят с условията на IBF, защото към този момент изглежда, че такъв мач няма да има, а ако това наистина се случи, ние трябва да знаем в каква посока ще поемем. Защото планираме да проведем мач на Пулев през ноември, ако реваншът между Джошуа и Руис е за всички пояси. Искаме писмени гаранции за всичко това", заяви Вирт в интервю за BoxingScene."Планираме да подадем възражение, с което да защитим правата на Пулев докато този проблем се изясни. Мога да кажа само, че Пулев е готов да се бие Руис в Мексико, САЩ и дори на Тимбукту. Джошуа и неговия щаб забравят едно много важно нещо в бокса и то е, че след като веднъж станеш шампион, всичко се променя", допълни Вирт.