София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гранада шокира Барселона и го срази с 2:0 

Аржентинецът влезе като резерва за каталунците при загубата им в Гранада

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Барселона продължава неубедителния си старт на сезона, след като загуби от Гранада с 0:2 в двубой от 5-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Нуево Лос Карменес".

Футболистите на треньора Ернесто Валверде получиха попадение рано, рано в срещата след детинска грешка на Жуниор Фирпо, която позволи на Рамон Азеез (2') да се разпише.

През втората част През втората част треньорът Ернесто Валверде предприе драстични мерки, вкарвайки в игра младата надежда Ансу Фати и суперзвездата Лионел Меси с надеждата те да раздвижат нещата в атака. Това обаче не се случи. Даже обратното и домакините удвоиха преднината си след като Алваро Вадийо (66') бе точен от дузпа.

Taка Барселона се намира на 7-ото място в класирането с актив от 7 точки, с 1 по-малко от кръвния враг Реал Мадрид, който утре гостува на Севиля. Гранада пък застана на първото място с 10 пункта.

Двубоят започна по идеален начин за домакините, които откриха резултата още във втората минута. Новото попълнение на каталунците Жуниор Фирпо допусна фрапантна грешка и позволи остро навлизане в наказателното поле. Бившият играч на Бетис подцени топката, тя му беше отнета. Антонио Пуертас центрира, кълбото се отби от крака на Жерард Пике и това преодоля Марк-Андре тер Стеген. Връхлитащият Рамон Азеез изпревари Нелсон Семедо чукна топката от голлинията - 1:0.

В следващите минути футболистите на Барса се опитаха да потърсят бърз отговор, но така и не успявах да преодолеят добре подредената защита.  Най-запомнящото се дойде в 12-ата минута, когато каталунците изградиха хубава атака с няколко докосвания, но след центрирането отдясно топката не стигна до играч на Барселона. 

Две минути по-късно домакините сътвориха скоростно нападение, завършено с опасен удар на Пуертас. Нападателят на южняците стреля по земя, но Тер Стеген показа класа и спаси.

До края на полувремето каталунците страдаха от пълна безидейност в атака. Домакините от своя страна пък се бяха затворили плътно и така първите 45 минути завършиха без повече голове.

През втората част треньорът Ернесто Валверде предприе драстични мерки, вкарвайки в игра младата надежда Ансу Фати и суперзвездата Лионел Меси с надеждата те да раздвижат нещата в атака.

Това обаче не се случи. Даже обратното. В 65-ата минута след разбъркване в наказателното поле влезлият като резерва Артуро Видал игра с ръка. Съдията Гийермо Куадра се консултира с ВАР и посочи бялата точка. Алваро Вадийо се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 82-рата минута Фати се отскубна, намери Меси в наказателното поле, който върна за Видал. Халфът шутира мощно и топката се отби в тялото на Санчес. Гостите претендираха за игра с ръка, но съдията Куадра остана безмълвен.