София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров, един горд българин

"Ракета" номер 1 на България отказал предложения от други държави

6 годиниТенис 1 Телевизия Евроком

Григор Димитров никога не се е замислял да се състезава за друга държава, коментира бащата на тенисиста в интервю за "btv". Той разкри още, че предложения не са липсвали, като едни от кандидатите са били САЩ, Англия и Франция, но българина се гордее с корените си и въобще не обърнал внимание на предложенията. Също така скоро време може да очакваме автобиографична книга от страна на Димитров и тогава ще се види каква е истината, заяви Господинов. Един абзац ни направи голямо впечатление, а именно, че тениса не е индивидуална игра, както повечето казват, ето и точните думи на гордия баща:
"Това е успех, който е с натрупването на годините. Не може да се каже, че единствено Даниел Валверду е направил голяма промяна. Този успех е екипен. Абсолютно на всички турнири сме заедно. Няма значение дали съм пред екрана или близо до него... Напрежение в Лондон имаше, защото той беше дебютант"