София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 4:6, 2:6, 4:6

Швейцарецът за 15-и път на 1/4-финал в тази надпревара от Големия шлем

7 годиниТенис 5 Телевизия Евроком

Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 4:6, 2:6, 4:6 и след шестото поражение в кариерата си от швейцареца отпадна на 1/8-финалите на "Уимбълдън". Рекордьорът с 18 титли от Големия шлем пък се класира за 15-и път на 1/4-финалите в най-престижната надпревара на трева.
Димитров завърши с 29 печеливши удари (7 аса) и 25 непредизвикани грешки (7 двойни). Маестрото стигна до 1/4-финалите  Лондон след 24 уинъра (8 аса) и 11 грешки. Григор вкара 63 процента първи сервис и спечели 65 процента от точките при неговото разиграване. Той си тръгва със 180 точки за световната ранглиста, къдоте ще се върне почти сигурно в топ 10 в понеделник, както и 147 000 британски лири от наградния фонд.
В първия сет двамата печелеха подаванията си, като значително по-лесно правеше това Федерер. Швейцарецът стигна до пробив в изключително продължителния девети гейм и след това затвори сета на свой сервис за 6:4 в своя полза.
Нещата почти се повториха във втората част, като двамата отново печелеха на свой сервис до петия гейм. Тогава швейцарецът направи пробив и го затвърди на свой сервис за 4:2. Последва нов пробив за Федерер, който без проблеми приключи сета при 6:2.
Третата част по подобие на първите две стартира размяна на сервис геймове, за да се стигне до петия, в който Федерер отново записа пробив и го затвърди след това за 4:2. Гришо върна интригата след спечелен гейм на свой сервис и първи пробив в мача след това за 4:4. Радостта на българина обаче бе кратка, тъй като швейцарецът веднага върна пробива за 5:4 и го затвърди, печелейки сета с 6:4, а с това и срещата.
Това бе четвърта загуба на Григор Димитров от Маестрото без нито един спечелен сет.