София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гуардиола: Няма по-добро място за работа от Англия

Няма по-добро място за работа от Англия. Няма по-добро място да си вършиш работата на мениджър

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е категоричен, че най-доброто място за един мениджър е Англия заради подкрепата на феновете. Както е известно, специалистът преди това води Барселона в испанската Ла Лига и Байерн (Мюнхе) в германската Бундеслига.
“Няма по-добро място за работа от Англия. Няма по-добро място да си вършиш работата на мениджър. Мога да я сравня с Испания и Германия. Подозирам, че в Италия би било подобно. Няма по-добро място от Англия. Феновете винаги те подкрепят. Аз съм със синя фланелка, аз съм един от вашите. Първата година беше трудна. Когато бяхма отстранени от Монако в Шампионската лига и изпитвахме проблеми във Висшата лига, но феновете ни подкрепяха. Усетих това през първия ми сезон тук, когато не спечелихме нито един трофей. Те ме подкрепяха. Не забравям това. Сега е лесно да кажем колко сме добри. В момента, в който нещата не се получаваха толкова добре, се нуждаех от време. Всички се нуждаем от време, но аз получих подкрепата.
Требълът е един от най-добрите заради мястото, където го направихме. В Англия беше най-тежкият ми. Висшата лига и английският футбол са най-трудните. Така е заради тежкия календар и физиката на опонентите. Също така и климатичните условия - има четири или пет месеца, където времето е наистина лошо. Толкова е изискващо. Първият ми требъл е един от най-приятните. Първият ми с Барселона беше най-приятният, а този от изминалия сезон също беше такъв. Знаехме, че претендентите ще са по-добри. Знаехме, че Ливърпул ще бъде сред тях. Беше малко по-невероятно тази година да поддържаме тези скорост и ниво. Изоставахме със седем точки. Тогава имаше тенеденция да губим точки. Трябва да имаш невероятен фокус всеки ден”, коментира Гуардиола пред клубния сайт.