София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хулен Лопетеги: Днес е най-щастливият ден в живота ми

Искаме и ще се опитаме да спечелим всичко, заяви Хулен Лопетеги

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) официално представи новия си треньор Хулен Лопетеги, който заяви, че това е най-щастливият ден в неговия живот. 51-годишният специалист бе селекционер на Испания, но бе уволнен ден преди началото на световното първенство по футбол в Русия именно заради факта, че поема „кралския“ клуб.
„Благодаря на президента за гласуваното доверие. Усещам силата на марката Реал. Искаме и ще се опитаме да спечелим всичко. Чувствам се част от семейството на Реал (Мадрид). Вчера, като изключим деня, в който майка ми почина, бе най-тъжният ден в моя живот. Днес е най-щастливият ден в моя живот”, каза Лопетеги на представянето си.
„Мечтите ми да спечеля световното първенство и да водя Реал бяха напълни възможни и съвместими. Искахме бързо да достигнем до съгласие, още преди началото на Мондиал 2018. Желаехме да го направим ясно и да избегнем всякакви спекулации и слухове“, допълни 51-годишният специалист, който заменя на поста напусналия изненадващо французин Зинедин Зидан само дни след спечелването на Шампионската лига за трета поредна година.
На мястото на Лопетеги начело на „Ла Фурия“ застана една от легендите на Реал (Мадрид) и бивш защитник Фернандо Йеро. Лопетеги е юноша на Реал Сосиедад, но като тийнейджър се мести в академията на Реал (Мадрид), с чийто екип записва първия мач в професионалната си кариера. След това е носил още екипите на Лас Палмас, Логронес, Барселона и Райо Валекано. Като треньор е работил в “Б” отбора на Реал (Мадрид) през сезон 2008/2009.