София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

 Хърватия на 1/2-финал срещу Англия след нова драма с дузпи

"Шахматистите" елиминираха "Сборная"

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Домакинът Русия загуби от Хърватия с 3:4 след дузпи на стадион "Фишт" в Сочи и отпадна в последния 1/4-финален сблъсък на световното първенство по футбол. В редовното време срещата завърши 1:1, а в продълженията съперниците си размениха по още един гол и след 2:2 се стигна до ударите от бялата точка.
Руските национали започнаха по-активно и в началото удари на Денис Черишев и Артьом Дзюба бяха блокирани. Хърватите отвърнаха с шут на Ребич, спасен от Акинфеев, а Иван Ракитич в 15-ата минута от фаул прати топката над вратата.
„Сборная“ поведе в 31-ата минута, когато Денис Черишев отне топката на Иван Ракитич, направи двойно подаване с Артьом Дзюба и със силен удар от далечна дистанция вкара страхотен гол за 1:0.
„Шахматистите“ сравнително бързо изравниха. В 39-ата минута Марио Манджукич получи пас зад защитата и центрира перфектно към Андрей Крамарич, който с глава изравни за 1:1. Това бе и последната по-интересна ситуация от първата част.
След почивката в 62-ата минута Шиме Върсалко центрира, а Андрей Крамарич опита удар със задна ножица, но слабо право в Акинфеев. Осем минути след това руснаците имаха невероятен късмет. След центриране на Андрей Крамарич в наказателното поле Кудряшов не успя да изчисти и топката стигна до Иван Перишич, който отправи диагонален удар от близка дистанция. Топката срещна страничната греда, разходи се пред голлинията и излезе в аут.
До края на редовното време двата тима заиграха по-предпазливо и положенията за гол бяха рядкост. Неточни удари отправиха Александър Ерьохин от руснаците и Модрич и Домагой Вида от хърватите. В 90-ата минута вратарят Субашич се контузи при безобидна ситуация, в която хвана топката на аутлинията, но все пак се изправи на крака и доигра срещата. В добавеното време Фьодор Смолов шутира от малък ъгъл и контузеният Субашич спаси.
Стигна се до продължения, а в 101-ата минута „шахматистите“ поведоха, правейки пълен обрат в резултата. Лука Модрич центрира от корнер, а Домагой Вида скочи над всички и с глава вкара за 1:1. Топката бе леко отклонена от Чорлука, но като голмайстор бе записан Вида. „Сборная“ не се предаде и се хвърли в атака във второто продължение, а Субашич спаси удар на Субашич. Усилията на руснаците дадоха резултат и в 115-ата минута Алан Дзагоев центрира от фаул, а роденият в Бразилия Марио Фернандес с глава изравни за 2:2. Четири минути след това удар на Ерьохин от далечна дистанция бе спасен от Субашич и дойде ред на дузпите.