София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

И ПИРЕЛИ ПОТВЪРДИ: ХАМИЛТЪН ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН

ВЪВЕЛИ СМЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА, ЗАЩОТО ТАКА ТРЯБВА

9 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Дисквалификацията на Люис Хамилтън след Гран при на Италия във Формула 1 изглежда все по-сигурна.
Доставчикът на гуми в надпреварата - „Пирели" също взе отношение към разследването срещу Мерцедес и Люис за употреба на гуми с по-ниско налягане от допустимото за стартоват решетка.
Директорът по моторните спортове в италианската компания Пол Хъмбъри обясни, че ако гумите се ползват с налягане под нормата, това ще повиши тяхното представяне, ала в същото време ще увеличи шанса за злополука.
Преди днешното състезание „Пирели" предупреди отборите, че не може да допусне болидите да напуснат боксовете с гуми, чието налягане е под посочения минимум от 19,5 атмосфери. Разследването на стюардите показа, че една от гумите на Хамилтън е била с 0,3 под тази стойност, докато при Нико Розберг разликата е дори по-голяма - 1,1 атмосфери.
„В крайна сметка отборите гонят представяне", каза Хъмбъри.
„Това създава проблеми за нас по отношение на потенциалните проблеми с целостта, като в същото време създава предимство за болида. Тези ограчения са поставени по определена причина".