София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Икарди изправя Интер пред съда

Нападателят настоява веднага да бъде допуснат обратно да тренира с основната група играчи и освен това иска да получи 1,5 млн. евро обезщетение за изтърпяното с останалите.

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Бившият капитан на Интер Мауро Икарди е завел дело срещу клуба по обвинение в дискриминационно отношение, съобщава Corriere dello Sport. Нападателят настоява веднага да бъде допуснат обратно да тренира с основната група играчи и освен това иска да получи 1,5 млн. евро обезщетение за изтърпяното през последните месеци. Икарди беше отлъчен още след края на миналия сезон и му беше казано да си търси нов отбор. Досега обаче аржентинецът отхвърля всички получени за него оферти - от Монако, Атлетико Мадрид и Наполи, като според информациите бил склонен да си тръгне само при предложение от Ювентус.
Сега Икарди иска от всичките си съотборници да дадат показания по делото.
Нападателят е бил изключен също така от WhatsApp групата на тима, в която футболистите са били информирани за графика на заниманията. Неговата половинка и в същото време агент Уанда Нара настоява от клуба да го върне не само в самите тренировки, а и в тактическите разбори и като цяло да се отнасят с него като равен с останалите.
Според Икарди той е бил дискриминиран още заради премахването на лика му от рекламните кампании на Интер, изключването му от фотосесиите и отнемането на фланелката му с №9 и даването й на Ромелу Лукаку.Още когато решиха да го отлъчат, от Интер са се допитали до юристи, които са ги посъветвали да не ограничават напълно футболиста от правото му да упражнява професията си. По този причина той имаше правото да тренира отделно с кондиционен наставник, като компания му правеше Жоао Марио, който тези дни премина в Локомотив (Москва).Уанда Нара е предоставила документ, според който още на 11 август е отправила покана към Интер да допусне Икарди до тренировъчния процес. Според нея футболистът се оплаква от наранени чест, благоприличие, репутация, достойнство, личен и професионален имидж.
Според Gazzetta dello Sport решение на трибунала може да бъде взето най-рано след два-три месеца.Играчите на Апенините са защитени в подобни казуси от специален член в своите договори. Според него футболистът има правото да прекрати едностранно контракта си, ако клубът не му осигури участие в 10% от мачовете през сезона.