София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер измести Ювентус от върха в Серия А

Така "нерадзурите" събраха 25 точки, като имат с 2 повече от "бианконерите", които в сряда играят у дома срещу Дженоа и могат да си върнат лидерската позиция

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Отборът на Интер измести Ювентус от върха в Серия А, след като надви като гост с 2:1 Бреша в двубой от междинния 10-и кръг. Така "нерадзурите" събраха 25 точки, като имат с 2 повече от "бианконерите", които в сряда играят у дома срещу Дженоа и могат да си върнат лидерската позиция. Попаденията за гостите отбелязаха Лаутаро Мартинес (23) и Ромелу Лукаку (63). Четвърт час преди края Бреша намали след автогол на Скриняр.
През уикенда Интер не успя да се възползва от грешната стъпка на Ювентус срещу Лече и също завърши наравно срещу Парма. Треньорът Антонио Конте има много контузени в състава - аут са Стефано Сенси, Алексис Санчес, Матиас Месино и Данило Д'Амброзио. Затова то ще заложи на познат състав, като в нападение ще разчита на Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес.
Колегата му Еуженио Корини е заложен на дузпата, а слуховете на Апенините поставят начело на отбора Чезаре Прандели. Корини също не може да разчита на много от футболистите си поради контузия. Нападението срещу Интер ще водят Марио Балотели и Алфредо Донарума. При успех тази вечер Интер ще запише пета победа далеч от "Джузепе Меаца"през сезона.

Двубоят започна при много хубава атмосфера на стадион "Марио Ригамонти", като феновете на домакините не спираха да подкрепят своите любимци срещу един от фаворитите за титлата в Серия А.Интер бързо взе инициативата и се настани в полето на домакините, но не стигаше до чисти положения. Бреша разчиташе на контраатаки и успя да осъществи добра такава в 21-ата минута, като Марио Балотели напредна и стреля, но ударът му беше блокиран от бранител в черно. Така се стигна до 23-ата минута, когато Интер поведе чрез Лаутаро Мартинес. Аржентинецът пое топката в средата на терена, стреля, топката рикошира в крак на футболист на Бреша и траекторията й стана невъзможна за вратаря Алфонсо. Бреша се опита да реагира и стигна до опасност, но Ханданович беше на мястото. Две минути преди края се стигна до напрежение между футболистите на двата отбора, след като Галярдини си позволи да посегне на Сандро Тонали. Реферът показа жълти картони на Галярдини и Кистана заради реакцията му след грубата проява на футболиста на Интер. В крайна сметка резултатът се запази и двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:1 в полза на гостите.
След паузата домакините се вдигнаха на щурм и притиснаха сериозно Интер. В тези минути с много силни изяви вратарят на гостите Самир Ханданович спаси вратата си от попадение, като първо направи двойно спасяване, а Марио Балотели се опита да си изпроси дузпа, но не я получи. Малко по-късно бившият италиански национал се озова на добра позиция и стреля, но Диего Годин блокира изстрела му. Така се стигна до 63-ата минута, когато другата звезда в атаката на "нерадзурите" - Ромелу Лукаку, удвои резултата.
Белгиецът пое топката на фланга, напредна през центъра и със силен удар към далечния ъгъл направи отново безпомощен Алфонсо. Минути по-късно Балотели пропусна златен шанс да върне Бреша в играта, след като не успя да уцели добре топката от близка дистанция. В крайна сметка четвърт час преди края "лястовичките" намалиха резултата след автогол на Скринял. Димитри Бизоли нахлу от десния фланг в наказателното поле, преодоля един защитник и стреля, топката рикошира в Скриняр и влезе в мрежата на Ханданович.
Натискът на Бреша до края продължи, като Интер оцеля, а феновете му изживяха доста инфарктни минути. В самия край Балотели пробва със задна ножица да изненада Ханданович, но топката не стигна до вратата.