София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер победи Киево с 2:0

В крайна сметка Интер постигна своето и събра актив от 66 точки, с който си върна 3-ото място във временното класиране

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Интер постигна очаквана победа с 2:0 срещу последния в класирането на Серия “А” Киево. “Нерадзурите” не направиха най-силния си мач, но свършиха достатъчно, за да вземат трите точки с голове на Матео Политано в 39-ата и Иван Перишич в 86-ата минута. “Летящите магаренца” пък завършиха мача в намален състав, след като Никола Ригони бе изгонен в 77-ата минута. С този успех домакините на “Джузепе Меаца” направиха голяма крачка към участие в Шампионската лига догодина.
“Нерадзурите” излизат с Мауро Икарди на върха на атаката, а Раджа Наинголан, Матео Политано и Иван Перишич ще действат от по-задни позиции.
Гостите пък са избрали Рикардо Меджорини и Сергей Грубац да водят атаката в този мач. Емануел Винято пък ще бъде от по-задни позиции в ролята на плеймейкър.
Интер започна агресивно още от началото и в 6-ата минута стигна до първата си възможност в мача. Иван Перишич стреля с глава отблизо, но право в ръцете на вратаря.
В 22-ата минута Раджа Наинголан стреля от дистанция, но ударът му е блокиран от защитник.
Най-доброто положение до момента дойде в 28-ата минута. Перишич бе изведн на скорост отляво и отправи силен удар от малък ъгъл, но вратарят успя да спаси.
В 32-ата минута Перишич стреля от дистанция, но ударът му рикошира в защитник и мина над вратата. При последвалия корнер Жоао Миранда стреля с глава, но слабо и в ръцете на вратаря.

Натискът на домакините даде резултат в 39-ата минута. Тогава защитниците на Киево не се ориентираха добре при едно разбъркване пред пеналта и топката се озова в Матео Политано, който с удар по земя успя да вкара с помощта на гредата - 1:0.
В началото на втората част Киево стигна до първата си възможност в мача, но тя бе доста сериозна. Винято се възползва от грешка в отбраната на Интер и отправи коварен удар по земя, който мина покрай вратата.
В ответната атака Икарди за пръв път обстрелва вратата на съперника. Той получи хубаво центриране отляво и стреля с глава, но над вратата.
В 57-ата минута вратарят на Киево Адриан Семпер се прояви на два пъти с геройски спасявания. Той първо отрази мощен удар на Политано, а след това спря и Перишич при опита за добавка отблизо.
Интер бе близо до удвояване на резултата в 64-ата минута, когато Перишич получи на добра позиция пред наказателното поле, освободи си пространство и стреля по земя, но топката се спря в гредата.
В 77-ата минута положението за гостите стана още по-неприятно след като Никола Ригони бе изгонен за груб фаул.
"Нерадзурите" се възползваха от ситуацията и в 86-ата минута подпечатаха успеха си с втори гол. Седрик Соареш стреля в гредата, но кълбото се озова в кратана на Перишич, който този път бе точен за 2:0.
В 89-ата минута Антонио Кандрева бе близо до отбелязването на трети гол, но ударът му от дистанция профуча покрай вратата. След това и Роберто Галярдиниотправи мощен изстрел извън пеналта и този път Семпер направи блестящо спасяване.
В крайна сметка Интер постигна своето и събра актив от 66 точки, с който си върна 3-ото място във временното класиране. Киево пък отдавна е наясно със съдбата си на изпадащ, като остава на дъното с 15 точки.