София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер се насочва към Дуван Сапата

28-годишният нападател изигра много силен сезон с екипа на Аталанта

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

След като не успя да привлече в редиците си нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку, Интер ще насочи поглед към друг вариант за подсилване на атаката си. “Нерадзурите” са готови да отправят оферта за голмайстора на Аталанта Дуван Сапата. Колумбиецът има сходни физически данни като Лукаку но е по-бърз и маневрен от белгиеца, а освен това има и сериозен опит в Италия с екипите на Наполи, Удинезе, Сампдория и Аталанта.28-годишният нападател изигра много силен сезон с екипа на Аталанта. Той вкара 28 гола и направи 8 асистенции за бергамаските в 48 мача във всички турнири. В голяма степен той помогна на тима си да завърши на 3-ата позиция в класирането и да стигне до финал за Купата на Италия.
От Аталанта няма лесно да се разделят с един от водещите си играчи. Смята се, че клубът ще поиска поне 60 милиона евро за колумбиеца.В същото време обаче от Интер ще опитат да свалят цената на Сапата, като включат в сделката Матео Политано. Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини харесва качествата на италианския национал и може и да е склонен на подобна размяна.