София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус официално обяви трансфера на Де Лихт

Трансферът на 19-годишния холандски централен защитник е на стойност 75 милиона евро, които "Старата госпожа" ще изплаща на Аякс в продължение на пет финансови години

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Това е новината, която феновете на “бианконерите” чакаха цяло лято: Матиас Де Лихт официално е играч на Ювентус, написаха от клубния сайт на италианския шампион.
Трансферът на 19-годишния холандски централен защитник е на стойност 75 милиона евро, които "Старата госпожа" ще изплаща на Аякс в продължение на пет финансови години. Отделно холандският клуб може да получи допълнителни 10,5 млн. евро под формата на бонуси, в зависимост от постигнатите резултати. Договорът на Де Лихт с Юве е до лятото на 2024 г.
Той се превръща в третия най-скъп трансфер в клубната история след тези на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид през миналото лято за 117 млн. евро и Гонсало Игуаин от Наполи през 2016 г. за 90 млн. евро. По последни информации бранителят ще получава по 7,5 млн. евро на година плюс лесно постижими бонуси, които ще увеличат възнаграждението му на 12 млн. евро. Смята се, че неговият агент Мино Райола ще получи 10 млн. евро за сделката. Интересното е, че Ювентус отпадна на 1/4-финалите в последното издание на Шампионската лига от Аякс именно след гол на национала на Холандия, който дори се превърна в капитан на амстердамци.
Де Лихт беше сред най-ухажваните играчи на трансферния пазар през това лято, като новият му клуб се пребори за неговия подпис в конкуренцията на Пари Сен Жермен, Барселона, Байерн (Мюнхен), Манчестър Юнайтед и Ливърпул.