София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус се провали пред голямата цел

Отложиха първенствата за шампионската титла след загуба от СПАЛ

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Ювентус не успя да спечели шампионската титла в Серия „А“ в 32 кръг. „Бианконерите“ се нуждаеха от точка при гостуването си на СПАЛ, за да триумфират със скудетото, но вместо загубиха с 1:2. Това е едва втората загуба на „Старата госпожа“ от началото на сезона.
Мойзе Кийн откри резултата в полза на Ювентус в 30-ата минута, когато отклони удар на Жоао Кансело. Кевин Бонифаци изравни три минути след почивката. Той беше точен с глава след центриране на Паскуале Скиатарела от корнер. Сержо Флокари донесе победата на домакините от Ферара в 74-ата минута с удар от точката на дузпа при разбъркване в наказателното поле.
Така Ювентус остава лидер в класирането с 84 точки, 20 повече от Наполи. Утре неаполитанците гостуват на последния Киево и не трябва да допускат издънка, ако искат да не дадат повод на „бианконерите“ за празненства. СПАЛ е на 13-а позиция с 35 точки.