София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Изненадата на сезона се опълчи на Реал

Тимът от едноименното мадридско предградие Хетафе спря кошмарна поредица срещу „кралете“

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Изненадата на сезона в испанския елит Хетафе и Реал (Мадрид) завършиха 0:0 на „Колисеум Алфонсо Перес“ в среща от 34-ия кръг на Примера дивисион. Така тимът от едноименото мадридско предградие Хетафе спря ужасната си поредица от десет загуби в шампионатните си срещи с именития съперник, който остана без успех в трета поредна визита.
Гостите можеха да поведат още в 1-ата минута, но удар на Карим Бензема премина покрай вратата. Последваха равностойни минути, а в 31-ата вратарят на „белия балет“ Кейлор Навас показа класа след силен шут на Арамбари от пряк свободен удар. Пет минути след това на отсрещната врата Матиас Оливера блокира на голлинията удар на Каземиро с глава. В заключителните минути на първата част Бензема отново не успя да преодолее вратаря Сория.
Малко след почивката удар с глава на Леандро Кабрера прати топката над вратата на Навас, а след това съотборникът му Сория спаси удари на Каземиро и Дани Карвахал. Последва и пропуск Иско, чийто голов удар бе спрян от Бруно Гонсалес. След това в 73-ата минута Навас спаси удари на Хорхе Молина и Мата, намесвайки се на два пъти за няколко секунди. До края на мача нито един от двата тима не намери верния път към гола и се стигна до подялба на по една точка.
След равенството Хетафе събра 55 точки и се върна на четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. Севиля също има 55 точки, но отстъпва в директните двубои с Хетафе. Реал остава трети с 65 точки и на 6 зад втория Атлетико (Мадрид), както и на 15 след лидера Барселона.
В друга среща от кръга Виляреал спечели с 1:0 при визитата си на Реал Сосиедад в Сан Себастиан и излезе 14-и с 39 точки. Баските са 11-и с 41 точки.