София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Как загубата на Антъни Джошуа обърка плановете на Кубрат Пулев

Ако Пулев не се бие с Руис през есента, то причината ще бъде реваншът между Джошуа и мексиканеца, който е заложен от самото начало между двамата в договора

5 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Анди Руис е новият световен шампион в тежка категория след сензационната му победа срещу Антъни Джошуа. Мексиканският боксьор сътвори едно от най-изненадващите събития в спорта, а AJ вече мисли за реванша и как да си върне поясите.
Според британското издание Mirror Руис може да се бие преди втората си битка с Джошуа и така дори да загуби една от титлите. И тук става интересно за българските фенове на бокса, тъй като се спряга името на Кубрат Пулев. Той е задължителен претендент за титлата на IBF и трябваше да е следващият противник на Джошуа, но сега нещата са малко по-различни и има няколко варианта.
Ако Пулев не се бие с Руис през есента, то причината ще бъде реваншът между Джошуа и мексиканеца, който е заложен от самото начало между двамата в договора. Единственият вариант Кобрата да се бие с Руис е, ако от IBF наредят да има битка. Това обаче е много малко вероятно, което запазва шанса на българина за двубой с Джошуа, ако в реванша победи Руис.  
Все пак загубата на британеца е доста лоша новина за Кубрат, тъй като в последните седмици значително се увеличи шанса да се насрочи дата за бой с AJ. Дори бе сложен за фаворит като следващия опонент на вече бившия световен шампион. Припомняме, че Кубрат трябваше да се боксира с британеца през 2017 година, но се отказа заради контузия. Сега българинът е задължителен претендент за шампионската титла на IBF, след като надделя над Хюи Фюри пред родна публика в края на октомври.