София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Калинич пред завръщане в Серия “А”

А най-сериозен интерес към него проявява Рома

5 годиниФутбол 11 Телевизия Евроком

Бъдещето на Никола Калинич изглежда е далеч от “Wanda Metropolitano”. Хърватският нападател на Атлетико Мадрид ясно си дава сметка, че няма да може да се пребори с конкуренцията на Алваро Мората, Диего Коща и Жоао Феликс, затова е решил да си търси нов отбор. А най-сериозен интерес към него проявява Рома.Въпреки че Един Джеко подписа нов договор, “вълците” имат нужда от подсилване в предни позиции, защото Грегоар Дефрел е близо до преминаване в Сампдория, а за Патрик Шик се борят два клуба от Бундеслигата - РБ Лайпциг и Шалке 04.
Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека Пауло Фонсека вече е дал зелена светлина за привличането на Калинич. Офертата ще е за наем до края на сезона, с опция за постоянен трансфер.Миланото лято Атлетико плати на Милан 14,5 млн. евро за хърватина. Той обаче не успя да се наложи под ръководството на Диего Симеоне и е готов за завръщане в Италия, където най-успешният му период бе с екипа на Фиорентина.