София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каранга си постави сериозна цел

Няма как да вкарвам по три гола във всеки мач, отчита звездата на Първа лига

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга посочи какви задачи си поставя през пролетния дял и обясни защо прави пропуски от чисти позиции в контролите. Пред клубния сайт бразилецът говори и за адаптацията на новото попълнение и негов сънародник Джеферсон Телес.

- Фернандо, пропусна част от подготовката, успя ли вече да настигнеш своите съотборници?
- Доближавам се. Работих много здраво, за да го постигна, и с удоволствие мога да кажа, че до голяма степен успях.

- Какво е мнението ти за представянето на ЦСКА в контролите, които изиграхте?
- За нас бяха много добри. Играхме с доста качествени отбори като Динамо Киев и Спартак Москва. Доближихме се до това, което треньорът иска. Да, не победихме в последните три проверки, но и не загубихме. Най-важното е, че сме здрави и няма проблеми в отбора.

- Завършихте силно годината, какво очакваш от отбора и от себе си напролет?
- Пожелавам на целия отбор да имаме същите резултати, както беше и в края на миналата година. Но и трябва да подобрим още нивото си. Постоянно сме задължени да надграждаме.
Вкара два гола в контролите, но и пропусна някои чисти положения, което не беше типично за теб през есента.

- Как си го обясняваш?
- Нормално е да пропускам. Не мога да вкарвам по три гола във всеки мач. Изпуснах наистина, но съм уверен, че мога да бележа и ще продължа да радвам феновете и съотборниците си.

- Да го кажем ли така - пазиш си головете за шампионата?
- Разбира се, пазя за първенството. Подготвил съм и нови начини, по които да празнувам след гол, ще ги видите скоро. В контролите ми беше малко мъчно, защото няма как да играем пред много фенове, а това винаги ме мотивира. Сърцето ми бие още по-бързо, когато сме пред голяма публика.

- Какви са впечатленията ти от Джеферсон?
- Заедно сме всеки ден, постоянно идва в моята стая. Той е момче с голямо сърце. Постоянно се подкрепяме и му помагаме. Като футболист е добър. Има нужда от още малко адаптация, но всичко зависи от това да го предразположим и ще го направим. Пожелавам му успех с отбора.

- Колко гола искаш да вкараш напролет? Реализира 17 през есента, можеш ли да отбележиш повече сега?
- Искам да подобря това, което съм направил. Головете през есента са в миналото. Мотивиран съм да продължа да помагам на отбора. Дали ще вкарам още много, или по-малко, не е от такова значение. Просто искам да стана шампион. Това го сънувам още откакто се присъединих към ЦСКА. Искам и купата. Всичко това е важно за клуба. Всички работим много заедно, да донесем тези трофеи на „Армията”. Искам да вкарам повече голове от есента, жаден съм за това.