София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Каталунците очакват Валверде сам да реши бъдещето си

Не знам дали това в момента е последният сезон на Валверде в Барса, защото той ще реши - заяви спортният директор Ерик Абидал

4 годиниФутбол 9 Телевизия Евроком

Ръководството на Барселона се старае публично да не притиска треньора Ернесто Валверде и дори като че ли очаква от самия него да вземе решение за бъдещето си. Договорът му изтича в края на сезона, а нов не му е бил предлаган. Валверде донесе две титли от Примера дивисион, но пък е обвиняван от привържениците за провалите в Шампионската лига срещу Рома и Ливърпул.
“Не знам дали това в момента е последният сезон на Валверде в Барса, защото той ще реши - заяви спортният директор Ерик Абидал. - Единствено мога да кажа, че наскоро говорихме с него по темата. Той ще реши, когато му дойде време. Той ще си каже.”
Бившият национал на Франция уточни, че клубът все още не е говорил с никой друг треньор, който евентуално да замени сегашния. “Ясно е, че бъдещето на Валверде зависи от резултатите му. Виждате, че му харесва да работи това. Но в крайна сметка - в зависимост от това как се чувства - само той може да каже дали иска да продължи тук”, добави Абидал пред Mundo Deportivo.