София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Класиранията ни досега са отражение на показаната игра

България е с кадрови проблеми, но и още нещо липсва ….

6 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

Мъжкият ни национален отбор по волейбол завършва на трета позиция в група 10 на Лигата на нациите. Волейболистите на Пламен Константинов победиха единствено отбора на Япония в страната на Изгряващото слънце, допуснаха загуби от Италия и Полша.

Загубите от двата волейболни колоса са  донякъде оправдани на фона на това, че ние имаме доста кадрови проблеми – Цветан Соколов се оперира наскоро и не е в състава, други основни играчи също не са, а Георги Братоев в последствие получи травма.

Въпросът е, че се вижда, за съжаление една по-незадоволителна игра. Липсват не толкова волейболисти-лидери на отбора, колкото това, че изглежда състезателите на Пламен Константинов малко са си повярвали. Та нали ние сме школа във волейбола, въпреки липсата на средства, с които разполагат другите, сред които и ние се нареждахме не случайно в топ 6 на света допреди само няколко години.

Не всичко е пари и логика, но, ако трябва да се търси логика, то щом сме имали големи имена, макар и сега контузени, би трябвало следващите, които са в отбора, да ги заменят равностойно, както подобава.

Това обаче, за съжаление, не се случва. Къде е причината, остава отворен въпрос.

Мачовете от Лигата на нациите ще продължат със срещи във Варна, а след това и в Иран.

Можем да пожелаем и да се надяваме да видим една по-различна игра, а класирането на този етап остава просто да е въпрос на чест.