София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Клуж обърна Лацио

Римляните поведоха в 25-ата минута, след като Бастош засече центриране на Джони

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Отборът на ЧФР Клуж обърна и победи с 2:1 като домакин Лацио в двубой от група Е на Лига Европа. Римляните поведоха в 25-ата минута, след като Бастош засече центриране на Джони. В 41-ата обаче Чиприан Деак изравни от дузпа, свирена за фаул на Лукаш Лейва срещу Дамян Джокович в наказателното поле. Успехът за румънския шампион донесе резервата Билел Омрани в 75-ата минута. Първоначално той разтресе напречната греда с топовен шут, но притича за добавка с глава, пращайки топката в страничната греда, като този път тя все пак влетя в мрежата за крайното 2:1.
В другия мач от групата Рен и Селтик завършиха наравно 1:1 във Франция, като и двата гола паднаха от дузпи. За домакините точен от бялата точка беше Мбайе Нианг в 38-ата минута, след като именно той беше фаулиран от Кристофър Айер в наказателното поле. В 59-ата Райън Кристи изравни също от дузпа за нарушение на Дамиан Да Силва срещу Джеймс Форест. Гостите завършиха мача в намален състав, след като в добавеното време Вакун Исуф Байо получи втори жълт и съответно червен картон за фаул срещу противниковия страж.