София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КОНСПИРАЦИЯ В СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ

ФУТБОЛИСТИ СЕ РАЗМЕНЯТ БЕЗ НИКОЙ ДА РАЗБЕРЕ

пропускане
9 годиниЛюбопитно 35 Телевизия Евроком

Журналистите от телевизия "Евроком" разкрихме специално за нашата аудитория най-голямата конспирация в световния футбол.

Не става въпрос за продадени мачове, подкупни членове на ФИФА, УЕФА и т.н. Дори не става въпрос и за някакви съмнителни трансфери, мениджъри, които да лъжат футболисти.

В основата на цялата ситуация стоят един българин и един португалец. Нашият съгражданин е защитникът на Ботев Пловдив Даниел Златков, когото наричат българския Кристиано Роналдо. Както се досещате, другият е именно звездата на Реал Мадрид.


Двамата са досущ като братя близнаци. Но всички си мислим, че те не се познават и нямат нищо общо, освен опитите на Златков да прилича колкото се може повече на далеч по-известния си колега.

Да, ама не! Не само, че тези двамата се познават, но са и големи приятели. Това разбрахме вчера, когато потърсихме Златков, но получихме отговор "Hola!" по телефона. Ясно е, че българинът няма как да ни отговори по този начин. Тогава в нас се породи съмнение.

За съжаление не успяхме да се свържем с Кристиано Роналдо, но както вие може би вече се досещате, сме чули точно него по телефона. Да, ама не! Беше си Дани Златков, който е научил португалски и испански само за няколко години.

Истината е, че преди 6 години двамата се срещат за първи път. Роналдо е забелязал приликата с български футболист и е започнал да следи изявите му по родните терени. Видял е в него идеален свой заместник, за да се покрие някъде и да си харчи парите, които получава без някой да му държи сметка. Разбира се, Дани се е съгласил на размяната, но само при едно условие - да получи Ирина Шейк като част от сделката. Той я получава, но както знаете, миналата година тя се раздели с Роналдо. Всъщност Дани Златков.



Кое обаче ни кара да мислим, че подобна глупост е истина? Ще си кажете, че сме на много тежки наркотици или просто сме луди. Е, не сме. Забележете как Кристиано започва да изглежда все по-добре на терена, въпреки че вече е на 30 години, докато неговият "близнак" е едва на 26.

Златков е в далеч по-добра форма от португалеца, който си хапва кебапчета и дюнери, пие в пловдивските дискотеки и се наслаждава на живота, който води един български футболист. Само че го е срам да си признае. Не иска никой да знае какъв точно е Роналдо - любимецът на стотици милиони по света.



Сега обаче те ще разберат, че не всъщност португалецът е техният идол, а един българин от Благоевград. В Англия вече обичаха една благоевградска рожба. Време е по цял свят да заобичат друга.

Има и още една причина Златков и Роналдо да се разменят. Истината е, че нашето момче е далеч по-добро и има много повече качества от португалския си "близнак". Вие знаете какво може Кристиано, но всъщност това не го прави той. Той си подритва в Миньор Перник, Славия и Ботев Пловдив. Един вид за здраве и да му връзват мацките. Много по-сложна е работата на Дани. Той се труди неуморно всеки ден, за да подържа формата, която приляга на мегазвезда като португалския футболист.



Започналият своята кариера като защитник обаче се представя на страхотно ниво и дори е успял да заблуди своите треньори и съотборници, както в Реал, така и в Португалия. Дори Ирина Шейк не е усетила размяната на двамата, макар че някои твърдят, че била около 8 сантиметра. Ние проверихме, че е само 4, но може би информаторите са имали друго предвид.

Друго, което Златков не иска да споделя, но негови приятели ни потвърдиха е, че един от неговите треньори му е казал: "Ти си много добър, но няма как да получиш шанс. Знаеш как е..." Това още повече е навило Дани да напусне България и да се размени с Кристиано Роналдо. А на самият Роналдо не му се е играело в Реал, защото е знаел, че все по някое време ще го намразят фенове, съотборници, треньори и т.н.



Истината е, че португалецът не е искал да напуска Манчестър Юнайтед и трансфера му в Реал тотално го е отказал от футбола.



Така Роналдо вече смени няколко отбора, а Дани Златков си играе в Реал Мадрид. Ако не ни вярвате, потърсете ги, ще разберете истината.

Автор: Павел Колев

Екипът на "Евроком" се извинява, ако е засегнал някого от гореспоменатите. Целта на този материал е да ви разсмее и да разнообрази от сериозните и не чак толкова сериозни неща, които се случват в българския футбол. Желаем ви много приятни емоции с телевизия "Евроком".