София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Крах за преследвача на Байерн в зрелищно дерби

Титлата се отдалечава от Дортмунд все повече

5 годиниФутбол 11 Телевизия Евроком

Борусия (Дортмунд) загуби местното дерби с Шалке 04 от 31-ия кръг на Бундеслигата с 2:4 и все повече се отдалечава от титлата. "Жълто-черните" поведоха в резултата, но допуснаха пълен обрат, а освен това доиграха и двубоя с двама души по-малко.
Срещата започна прекрасно за домакините, които поведоха в резултата в 14-ата минута. Джейдън Санчо изведен по великолепен начин Марио Гьотце зад защитата, а бившият германски национал заби топката с глава. При радостта на "жълто-черните" Санчо бе уцелен от фенове на "сините" с факла, но въпреки това успя да продължи двубоя.
Веднага след гола Шалке се активизира и само няколко минути получи малко спорна дузпа за игра с ръка. Зад топката застана Калигури и отбеляза за 1:1.
В 28-ата минута крахът за "жълто-черните" бе пълен. Отбелязалият дузпата центрира от корнер, а Салиф Сане се извиси над всички и направи резултата 2:1 в полза на своя тим.
До края на полувремето Дортмунд не намери път към вратата на своя съперник.
Втората част започна ужасяващо за тима на Лусиен Фавр, който остана с човек по-малко заради директен червен картон на Марко Ройс, който отново бе доста пресилен.
Веднага след изгонването на капитана на "жълто-черните" Калигури се нагърби с изпълнението на свободния удар и го отбеляза за 3:1.
Само 3 минути по-късно кошмарът за Борусия бе пълен, след като Волф получи директен червен картон, който бе втори за неговия тим.
Все пак тимът на Фавр се активизира и макар с 2 души по-малко отбеляза гол. Аксел Витсел засече с глава рикоширало центриране, с което намали на 2:3.
Минутка по-късно обаче тимът от Гелзенкирхен охлади страстите, след като Емболо оформи крайното 4:2 с красив гол от границата на наказателното поле.
Така Борусия се отдалечава все повече от мечтата за титла през този сезон, като се намира на второ място с 69 точки, имайки 1 по-малко от лидера Байерн (Мюнхен), който е и с мач пасив. Шалке от своя страна е петнадесети с 30 спечелени точки, а днешните бяха доста важни в борбата им за оцеляване в Бундеслигата.