София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кристиано: Това бе незабравим сезон

Освен това той бе определен за Най-полезен играч в италианското първенство

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо сам направи оценка на изминалия сезон. 34-годишният португалец отбеляза 28 гола за “бианконерите”, като помогна на отбора да спечели титлата в Серия “А” и Суперкупата на Италия. Освен това той бе определен за Най-полезен играч в италианското първенство.Погледнато от друг ъгъл обаче положението не е чак толкова розово. Това е най-малкият голов актив за Роналдо в последните десет сезона, а освен това той не успя да спечели Шампионската лига, каквато бе голямата цел за него и за клуба.
Въпреки всичко Кристиано е доволен от себе си и определи сезона като “незабравим”, като изброи всичките си постижения в пост в Инстаграм.
“Какъв незабравим сезон! Ново предизвикателство, гигантски клуб, вълнуващ град, счупени рекорди и три нови отличия! Искам да благодаря на всички в Ювентус за невероятния начин, по който бях приет в Италия! Вие сте основна част от нашите победи! Благодаря на всички мои фенове по света и особено на тези в Португалия, които ни помогнаха да постигнем пореден голям успех с националния отбор! Вие винаги ще имате специално място в моето сърце! В личен план никога няма да забравя страхотните моменти и постигнатите рекорди през 2019 година:
- Спечелването на Суперкупата на Италия
- Спечелването на титлата в Серия “А” и обяването ми за най-добър играч с 21 гола
- Триумфът в Лигата на нациите, където отбелязах хеттрик
- Станах първият футболист със 100 победи и 125 гола в Шампионската лига
- Станах първият футболист с 10 трофея в турнири на УЕФА
- Станах първият футболист, отбелязал гол във всички големи турнири: Световно първенство, Европейско първенство, Купа на конфедерациите и Лига на нациите
- Станах първият футболист, участвал на 10 поредни големи турнира с националния  отбор от 2004 до 2019 година
Ще се видим скоро! Заедно ще се опитаме да покорим нови големи върхове! Разчитам на вас!”, написа Роналдо.