София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лацио и Милан оставиха развръзката за реванша на "Сан Сиро"

В 86-ата минута изстрел на Хоакин Корея прелетя над напречната греда

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лацио и Милан не успяха да се победят в първа среща 1/2-финалите на турнира за Купата на Италия. Двубоят на "Олимпико" завърши наравно 0:0, като спорът между двата тима ще се реши в реванша на 24-и април на "Сан Сиро".
Както и предни година, за едно от двете места на финала за Купата на Италия спорят Лацио и Милан. “Орлите” стигнаха дотук, побеждавайки Новара и Интер(след изпълнение на дузпи), докато Милан имаше нужда от продължения, за да отстрани Сампдория, а след това и Наполи с 2:0. "Росонерите" разчитаха много на Кшищоф Пьонтек, който е истински голове хищник не само в Серия “А”, а и в турнира за Купата на Италия. Преди днешната среща полякът се разписваше на всеки 32 минути. Пьонтек имаше 8 гола в три мача от турнира (6 с фланелката на Дженоа и 2 с Милан).

Лацио изпитва сериозни трудности в последно време. Наставникът на “орлите” Симоне Индзаги не можеше да разчита на наказания Раду, а с контузия е Уолъс. Бащош и Луис Фелипе излязоха наскоро от лазарета и все още не са в оптимална форма. Единственият защитник, на когото Индзаги можеше да разчита напълно, бе Франческо Ачерби.
Срещата започна равностойно и в началните минути действията се развиваха в средата на терена. В 25-ата минута Патрик от състава на Лацио отправи първия удар по посока вратата на Милан. Защитникът се възползва от грешно подаване на Сусо в средата на терена и стреля от около 25 метра, като топката излезе в аут. Най-добрата възможност за Лацио дойде в 27-ата минута. Топката някак си достигна до нападателя, който бе оставен непокрит на точката за изпълнение на дузпа, а италианецът стреля, без да се замисля. За радост на Джанлуиджи Донарума топката премина покрай левия страничен стълб. Минута по-късно Дженаро Гатузо прибегна до принудителна смяна. Играта напусна Франк Кесие, получил удар от Лукас Лейва, а на терена влезе Хакан Чалханоолу. В 37-ата минута Сергей Милинкович-Савич се справи с двама бранители на Милан и пробва удар извън наказателното поле, който не попадна в очертанията на вратата. Две минути по-късно Лукас Лейва стреля в ръцете на Донарума.През второто полувреме действията на терена не се промениха и Лацио бе по-активният отбор. Въпреки това едва в 80-ата минута един от двата отбора създаде нещо по-интересно. Чиро Имобиле избяга от защитата на Милан и пробва техничен удар, при който преодоля Донарума, но нацели страничния стълб, а топката не влезе във вратата. В 86-ата минута изстрел на Хоакин Корея прелетя над напречната греда.