София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лацио изпусна шанс да влезе в топ 4

„Орлите“ изтърваха победата срещу Сампдория в последните секунди

5 годиниФутбол 12 Телевизия Евроком

Лацио пропусна шанс да влезе в топ 4 на италианския елит, след като завърши 2:2 с гостуващия Сампдория във феноменална драма от 15-ия кръг на италианската Серия „А“.
„Орлите“ започнаха неубедително и в 21-ата минута вече изоставаха в резултата, след като Фабио Куалиарела даде преднина на „моряците“, възползвайки се от асистенция на Муру.
Сампдория се дръпна в защита след гола, а натискът на домакините се засилваше с всяка измината минута. Така в 79-ата минута Франческо Ачерби успя да изравни след пас на Марко Пароло. До края на мача Лацио търсеше в всички сили победата и пропуски направиха Сенад Лулич и Чиро Имобиле.
В добавеното време Бережински препъна Кореа и бе изгонен с втори жълт картон, а гостите завършиха мача в намален състав. След изпълнението на фаула имаше игра с ръка на футболист от стената и след намесата на ВАР домакините получиха дузпа, реализирана от Чиро Имобиле за 2:1 в 96-ата минута. Това обаче не бе всичко в тази среща, след като в последните секунди на даденото от съдията 9-минутно продължение Рикардо Сапонара смълча "Олимпико" и донесе точката за "моряците".
След равенството Лацио остава на петата позиция с 25 точки, колкото има и четвъртият Милан, който е с мач по-малко. Сампдория заема осма позиция с 20 точки преди останалите срещи от кръга.