София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Леганес победи Реал Мадрид, но само за престиж

"Белия балет" продължава на 1/4-финал за Купата на краля

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Леганес успя да победи Реал (Мадрид) с 1:0 като домакин в среща от 1/8-финалите за Купата на краля. Победата обаче се оказа само и единствено за престиж, тъй като "белия балет" спечели първата среща на "Бернабеу" с 3:0 и с общ резултат 3:1 продължава в следващата фаза на турнира.
Единственото попадение в срещата бе дело на Мартин Братуайт в 30-ата минута. Нападателят вкара след разбъркване в наказателното поле на гостите от Мадрид.
Иначе в срещата Реал излезе с интересен състав, като в нападение заигра защитникът Серхио Регилон, който си партнираше с Винисиус Жуниор и Лукас Васкес. Това се наложи, тъй като в състава на Сантиаго Солари има редица контузени в атакуващ план.
Домакините логично започнаха по-активно, тъй като имаха да заличават пасив от 3 попадения.
Чак в 22-ата минута "краставичарите" създадоха първата си голова възможност, като Васкес изчисти опасен удар на Кравец.
В 30-ата минута все пак Леганес поведе. Голът дойде след разбъркване, а негов автор бе Брауайт.
В края на първата част Винисиус пропусна да изравни, като негов шут премина встрани от вратата на домакините.
През второто полувреме "белия балет" опита да върне гола пасив, но така и не създаваше най-чистите голови положения.
"Краставичарите" от своя страна стигнаха до прекрасен шанс в последните минути, но до гол не се стигна. Сабин стреля неточно след прекрасен самостоятелен пробив.
В 90-ата минута пък Брахим Диас, който записа втора среща като резерва за "белите", нацели лявата греда на домакините.
Така Леганес записа победа, но отпада на 1/8-финалите за Купата на краля. В Реал от своя страна вече тръпнат в очакване да разберат кой ще бъде следващият им опонент на 1/4-финалите в турнира.