София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА и Левски ще спорят на полуфинала за Купата на България

Сините са с два гола аванс

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Днес  от 18:30 часа на стадион ''Васил Левски'' ще се изиграе  вторият полуфинален мач за Купата на България между отборите на ЦСКА и Левски (София). Както е известно, първият финалист за Купата е отборът на Славия, победил тима на Ботев (Пловдив).

''Червени'' и ''сини'' ще спорят за място на финала, като за футболистите от Левски спечелването на самата Купа на България е последна надежда за участие в Европа. ЦСКА е на второ място в класирането в родната А група, но Левски е едва четвърти и само отстраняването на ЦСКА, а после и победа над Славия, ще даде право на отбора да вземе участие в Евротурнир. В първия сблъсък на ''вечното дерби'' тимът, воден от Делио Роси, победи с резултат 2:0 и има аванс от два гола. Сега отборът трябва да не допусне обрат.

Според статистиката ''сините'' като клуб  имат най-много от всички български отбори-25 спечелени купи. Моментното им състояние обаче не е така убедително, последната такава е спечелена през 2007 година.

ЦСКА пък са втори в тази класация с 20 купи досега в историята си, последните две от които обаче са по-актуални – от 2011 и 2016 година. Очаква се едно интересно дерби, мерките за сигурност на стадиона ще бъдат засилени.