София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски надви Ботев (Пловдив) с 3:1

Късна драма реши изхода на мача в Коматево

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски победи с 3:1 като гост Ботев (Пловдив) в последния двубой от кръга в първата шестица на Първа лига. Станислав Костов, Станислав Иванов и Валери Божинов бяха точни за столичани, докато за "канарчетата" се разписа Тодор Неделев.Дата 4 май вече е незабравима за феновете на Ботев (Пловдив) и Левски. Днес "канарчетата" се сбогуваха с най-голямата си легенда Динко Дерменджиев-Чико, докато неговият добър приятел и символ на "сините" Георги Аспарухов-Гунди, трябваше да навърши 76 години.
Феновете на Левски пък показаха страхотен жест към легендата на Ботев и опънаха транспарант в негова памет. Това накара домакинските фенове да аплодират на крака своите съперници.
В повторния дебют на Георги Тодоров "сините" започнаха активно и пропуснаха няколко положения в началните минути.
В 8-ата минута мачът беше спрян, за да бъда отдадена почит на легендарната осмица на "жълто-черните", а трибуните започнаха да скандират:"Чико, Чико, Чико".
Левски излезе напред в резултата в 20-ата минута, когато Добрев фаулира Миланов в наказателното поле и Георги Кабаков отсъди дузпа. Голмайсторът Станислав Костов не изпълни добре, но кълбото мина между ръцете на Кайзер и влезе в мрежата му. Нападателят на "сините" вече е с 22 гола на сметката си.
В края на първото полувреме Ботев имаше претенции за дузпа, след като Деян Иванов бутна с едната ръка Добрев, който падна в наказателното поле, но Кабаков даде знак играта да продължи.След почивката Ботев натисна и стигна до изравнителното попадение. Неделев пропусна чудесен шанс преди 60-ата минута,но малко по-късно се реваншира и прониза Ники Михайлов. Звездата на Ботев взе една топка около центъра, напредна и необезпокояван стреля от границата на наказателното поле, за да прехвърли Михайлов за 1:1.
Драмата настъпи в заключителните 5 минути. Давиде Мариани намери Тиам, който с чудесен пас между защитата намери Станислав Иванов, а младокът хладноквърно вкара за 2:1.
В последните секунди Паулиньо навърза отбраната на Ботев и пусна на свободния Божинов, който на празна врата оформи крайното 3:1!Левски събра 62 точки и продължава да е на трето място в първата шестица. Изоставането от втория ЦСКА е 6 точки, а от лидера Лудогорец - 9. Ботев пък е на петата позиция с 50 точки.