София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Левски пречупи Славия в края

Само три точни удара в най-старото столично дерби

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Левски победи Славия с 2:0 като гост в среща от десетия кръг на Efbet лига и излезе начело в класирането с две точки аванс, поне до утре, когато досегашният лидер Лудогорец посреща Арда (20:15 часа). "Сините" откриха с попадение на резервата Филипе Нашименто, разписал се минута след появата си в игра при първия точен удар в двубоя въобще (73'), а Станислав Иванов вкара за 2:0 след контраатака в 81-ата минута.
Символичните гости започнаха по-добре мача на "Овча купел" и в седмата минута първи имаха добра възможност да вкарат, но ударите на Райнов и Робърта от около метър-два не попаднаха във вратата на Петков. Отново Робърта беше замесен във второто по-сериозно положение в срещата. Той проби по лявото крило в 12-ата минута, върна топката към вратарското поле, но Станислав Иванов стреля неточно. "Белите" поизравниха играта и започнаха да поглеждат по-често към вратата на "сините" след 15-ата минута, но така и не стигаха до реални голови опасности, а вместо тях феновете видяха много битка в средата на терена. Левски завърши първата част с лек натиск, а Паулиньо, Робърта, Мазурек и Райнов опитаха да притесняват Георги Петков, но без резултат.На почивката по трибуните се породи напрежение и част от феновете на Левски започнаха да чупят и хвърлят седалки, което наложи намесата на полицията.На терена началото на втората част повтори първата и Левски отново имаше възможност да открие резултата. В 49-ата минута Мазурек опита удар от границата на наказателното поле, а след него това направи Тиам, но прати топката над вратата. Минути по-късно Мазурек успя да стреля от дъгата на наказателното поле, но покрай страничния стълб.
Десет минути след почивката играта се поизнерви и понакъса, а напрежението взе връх в 62-ата минута, когато вратарят на Славия Георги Петков се спречка с бранителя на Левски Янис Каргас, а реферът Драгомир Драганов им показа жълти картони.
Левски продължи да търси по-активно гола, Робърта беше изведен по лявото крило от Райнов в 67-ата минута, но стреля над вратата в опита си за първи точен удар въобще в мача. В 71-ата минута в игра за Левски се появи Филипе Нашименто на мястото на Мезурек и малко след това (73') изведе тима си. Португалецът взе топката пред наказателното поле, нахлу и я копна над излезлия Георги Петков за 1:0. След попадението Славия тръгна напред, но се оголи и в 81-ата минута Станислав Иванов вкара втори гол в срещата след контраатака, сварила неподготвена "бялата" отбрана за 2:0.Славия записа първия си точен удар в срещата едва в 87-ата минута след шут на Галин Иванов от около 10 метра, а малко след това и Миньос се размина с гола след удар с глава от няколко метра, което беше последната по-опасна ситуация в двубоя.