София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Левски разби Витоша (Бистрица) с 4:1 

"Сините" отново поведоха във временното класиране

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Левски срази гостуващия Витоша (Бистрица) с 4:1 в мач от деветия кръг на Първа лига и излезе на върха в класирането с 3 точки аванс пред ЦСКА, който е с мач по-малко. Яблонски (3), Жерсон Кабрал (52) и Станислав Костов (65, 74) вкараха головете за "сините", а Григор Долапчиев (83) се разписа за "тигрите".
В състава на домакините направи впечатление присъствието на Нуно Рейш, който е на скамейката на "сините" за първи път, но не се появи в игра.
Срещата започна повече от добре за "сините", които взеха преднина още в 3-ата минута. Голмайстор бе Давид Яблонски, който отбеляза с глава след центриране от корнер на Мариани.
В следващите 10 минути играта се успокои, като чистите положения липсваха. Така се стигна до 17-ата минута, в която Жерсон Кабрал направи голям пропуск. Габриел Обертан тръгна почти от центъра на терена и подаде в наказателното поле на останалият сам холандец, но последният се забави и Християн Василев спаси удара му.
В 20-ата минута "сините" създадоха редица положения пред вратата на гостите. Първо Станислав Костов стреля от границата на наказателното поле и Василев изби в корнер, а при изпълнението му Давид Яблонски отново стреля с глава, но отново стражът на "тигрите" се намеси прекрасно.
Първото положение за Витоша дойде чак в 31-ата минута, когато Кутев проби отдясно и отправи хубав изстрел, но Полачек спаси. Постепенно "тигрите" сякаш си повярваха и в 35-ата и 37-ата минути с два изстрела се отчете Иван Вълчанов, но те бяха доста неточни.
В края на първата част Обертан се отчете с голям пропуск, след като бе намерен от Мариани в наказателното поле, но стреля встрани.
След почивката Левски продължи тотално да доминира и вкара нови три гола, а между първите два от тях пропусна и дузпа. В 52-ата минута Паулиньо проби в противниковата половина и подаде към Жерсон Кабрал, който шутира веднага от дъгата пред наказателното поле и вкара за 2:0. Десет минути след това вратарят Християн Василев спаси дузпа на Паулиньо, който бе фаулиран преди това в наказатеното поле. Това бе първа дузпа за Левски през този сезон.
Авансът на "сините" стана класически в 65-ата минута, когато Паулиньо изведе отляво Давиде Мариани, който побърза да подаде към Станислав Костов и нападателят се разписа за 3:0. В 74-ата минута Цветкович видя непокрития Костов, който от няколко метра засече топката във вратата за 4:0, вкарвайки втория си гол в мача. Междувременно сериозни пропуски направиха Паулиньо и влезлият на негово място Фелипе Нашименто.
"Тигрите" все пак стигнаха до почетно попадение в 83-ата минута, когато Григор Долапчиев изпревари Аймен Белаид и с гръб към вратата преодоля Мартин Полачек за 4:1.
След седмия си успех за сезона Левски събра 22 точки и поведе с три на ЦСКА, който утре гостува на Ботев (Враца). Лудогорец е трети със 17 точки и в неделя ще има визита на Ботев (Пловдив). Витоша (Бистрица) регистрира седмо поражение и е девети с 10 точки преди останалите срещи от кръга.